Månadsresumé: Augusti

Copy of Copy of Januari (7).png

Här är månaden som jag var utomhus nästan hela tiden, äventyrade i Alperna, lärde mig cykla på nytt, paddlade i Hjälmaren och tältade i Dalarna, styrde workation för bloggare i slott och borg och upptäckte tjusningen pesto på gröt. 

Månadens resa

Ofta när jag reser upplever jag mig själv så liten och världen så stor. Under resan i Schweiz var känslan av litenhet så stark att jag aldrig känt mig mindre. De mäktiga Alperna med sina florsockrade toppar, karga månlandskap och blomstrande ängar var övermäktiga och så makalöst vackra. Naturen var helt klart det mest minnesvärda från den resan, men vandringarna, mountainbiketuren, den smälta osten raclette och de eviga aprikoserna var också fina saker som jag minns extra mycket.

Foto: Rania Rönntoft

Foto: Rania Rönntoft

Månadens bästa

Hemester och näräventyr, alltså semester hemmavid och små äventyr nära, börjar bli återkommande i min reserepertoar. En behöver inte åka långt och vara borta länge för att känna resans fladdrande fjärilar och suget att "vara på väg". Det kan räcka med ett tält, två favoritmänniskor, tre portioner gröt med pesto och oändliga skogar med vilda hallon. 

äventyr-dalarna-sanna-rosell

Månadens ord + månadens roligaste happening

Månadens ord är givetvis det fenomenala och fiffiga workation - som blev också blev verklighet denna månad med de härliga bloggbrudarna Daniela, Sofia, Katarina, Cathinka, Helena och Linda. De kom till stan och spred stjärnglans och skrattsalvor en helg med "work + vacation" som jag anordnade i samarbete med Örebrokompaniet. Här kan du läsa om var och en av deltagarna i denna workshop, fint skildrat av Katarina.

Vi bodde flott i fina Borgen, hade workshops på självaste Slottet, åt i mysiga Wadköping och fick se både Gustav Vasas crib och OpenArts konstuställning. Däremellan snack och skvaller, djupa diskussioner och bloggnörderi. Läs mer om vår workation här.

Linda, Cathinka, Helena, jag, Katarina, Sofia och Daniela vid ett av OpenArts konstverk i Örebro.

Linda, Cathinka, Helena, jag, Katarina, Sofia och Daniela vid ett av OpenArts konstverk i Örebro.

Månadens modigaste

"Jag behöver aldrig lära mig cykla. Jag kan springa istället" sa en trotsig 6-årig Sanna för cykling var det läskigaste jag visste. Stackars mamma som trilskade och trugade för att jag någon gång bara skulle våga testa... Men aldrig att jag skulle sätta mig på den där opålitliga hjulkonstruktionen. 

Kan väl erkänna att jag är rätt glad att jag faktiskt lärde mig att cykla tillslut. Speciellt när jag slirade nerför Alperna på mountainbike med adrenalin susande från kroppen ända ut i cykelhjulen. Att rulla från månlandskap på bergstoppen till trolska skogar och gröna ängar i dalen var så värt sexåringens stora cykelskräck!

bike-in-zermatt-sanna-rosell

Månadens insikt

Var är jag egentligen när jag reser? Här och nu eller ständigt på väg någon annanstans? I en liten stuga i skogen i Rumänien slog insikten plötsligt till - jag var ju inte där, utan redan i planeringen av nästa resa, och resan efter det. Jag funderade på att vara medvetet närvarande på resor och skrev ett inlägg om det. Ni kommenterade mycket och berättade om era egna tankar och erfarenheter, tack!

Månadens minne

När en skribent tycker att ord är överflödiga - ja, då är det dags att sätta punkt. Denna gång får istället bilderna från en kväll på sjön tala sitt kristallklara, spegelblanka språk: