Fokusord 2017: landa

Fokusord för mål och motivation

Har du fokusord såhär i början av det nya året? Fokusord är ord som markerar och motiverar, sätter ton och skapar intention. Jag har anammat det tänket de senaste åren. Orden hjälper mig att samla mina mål och få fokus - sen är det förstås upp till mig att leva efter dem! 

2016 var "balans" - men det var allt året inte var. I slutet av förra året kunde jag summera ett år som hade varit som att vingla på en slapp lina. Det gav i och för sig gav många erfarenheter, men också mycket obalans. 

Skärmklipp 2017-01-11 16.34.29.png

2017 ska jag landa!

2017 är "landa". Precis som flygplan som tankas, flyger, landar, tankas igen, flyger, har jag flaxat och farit mycket. Nu vill jag däremot styra mitt propellerplan mot en flygplats som är hemma. Fälla ut landningshjulen och ta fast mark. 

Att landa är min röda tråd genom året. Jag vill landa i ett fast jobb med eget skrivbord och fönster med utsikt, landa i ett hem där vi kommer bo länge och kan odla chili och örter, landa i mina tankar och vara mer där mina fötter är. 

Har du fokusord för året? Vilket/vilka? Mina favoritpoddare i Frilansliv, Emma och Minna pratar om sina i det senaste avsnittet, och inspirerande Lola berättar om sina ord på sin blogg.