Nyord - årets trender och hur de blir ord

Ordlistan är tillbaka!

Denna vecka trendspanar ordlistan inför 2017. Orden ger hintar om vad vi kommer göra, hur vi kommer jobba och vad vi kommer äta i år. Håller du med? Eller har du redan anammat något av orden från trendlistan? 

Vamma = vård av mig

För oss som inte vabbar, kan alternativet vara att vappa (vård av partner). Men i januaris värsta virusdimma finns det ändå roligare saker att göra... som att vamma. "Vård av mig" är en annan definition för egentid, och hur du väljer att ta hand om dig är valfritt. En stund med mig själv på finfik, plats i kalendern för en ledig kväll för långläsning eller bastu efterföljt av lyxiga krämer är saker jag gör när jag vammar. Hur vammar du helst? 

Klimatarian = medvetna tankar om mat

Hälsobloggaren och kostrådgivaren Cecilia Folkesson spår att en av årets trender kommer handla om medvetna val kring mat och miljö. Är du "klimatarian" tänker du på att minska ditt matsvinn, äta råvaror i säsong och skippa köttet. 

Laptopnomad = platsoberoende och alltid online

En hygglig sittställning och skaplig uppkoppling, sen är jag redo för jobb. Varsomhelst och närsomhelst. En laptopnomad är oberoende av tid och rum för att jobba - men inte utan min laptop förstås.

Vad tycker du om veckans ord? Finns något av dem redan i din vardag?