Hur du vänder inställd resa och besvikelse till nya idéer och lärdomar

edinburgh-sanna-rosell

Idag skulle jag ha åkt till Birmingham med Linda/Resa Medvetet och Jennifer/Forever Abroad. Du som har läst här tidigare, vet att den resan var lite av ett experiment. En totalt okänd stad och ett resesällskapet som jag knappt känner.

Nu blev det inte riktigt så... Vårt flygbolag Monarch Airlines gick i konkurs och vi blev utan biljetter. Jag har nog aldrig känt mig så snuvad och snopen som när avbokningsmailet stirrande på mig från min lilla mobilskärm. "The flight is no longer operating." Chatten gick varm i resesällskapet och vi spånade febrilt efter en plan B.

Men... att ersätta en "planerat oplanerad" resa med tydligt syfte och mål mot något annat, vadsomhelst och vartsomhelst, kändes som att köra över hela vårt klockrena koncept. Vi vill ju fortfarande komma underfund med hur en resa utan research är - inte slänga oss på första plan någon annanstans. Så vi spar våra pengar, håller idén vid liv och söker nya destinationer att upptäcka oförberett.

Lärdomar och lästips om inställda resor

Trots att - eller kanske tack vare - att det inte blev någon resa denna gång har gjort mig än mer sugen på att resa utan research. Jag funderar på om en resa utan förberedelse och planering är researchlös eller researchfri? Skulle jag ta oplanerade dagar som de kommer, med en klackspark? Eller skulle jag tycka tiden slösadess bort när jag inte har en agenda? Skulle jag se resan som viktig, investerad tid eller enbart slösad, spenderad tid?

En liten läxa här jag också fått på köpet: lita inte på att nya flyglinjer med lågprisbolag verkligen håller... Och boka med rätt kort! Läs mer om hur du väljer rätt betalsätt när du köper resa hos Matochresebloggen. 

Resa Medvetet har skrivit klokt om att ta resemotgångar på rätt sätt och hos Forever Abroad kan du läsa mer om hur man gör när en resa blir inställd.

Senaste resan till Storbritannien gick till Edinburgh.

Senaste resan till Storbritannien gick till Edinburgh.