Månadsresumé: september

Januari.png

Inte en månad som alla andra

Det känns lite märkligt att skriva en bloggresumé över en månad som mest var depp och dipp ur bloggsynpunkt. September har varit, även om det kanske inte var så tydligt på utsidan, min sämsta månad någonsin då både inspiration och lust har varit puts väck. Bloggen har känts som ett svart hål som slukat allt av den lilla dos kreativitet jag hade kvar.

Vi har visserligen flyttat, vilket har tagit energi och tid. September var också en riktig Sverigemånad - jag har visserligen rest både norr och söder i vårt långa land, men inte utomlands. Dessutom har årets första höstmånad varit så otroligt färgsprakande och strålande att jag inte velat sitta inne vid datorn.

Karlslunds Herrgård i Örebro.

Karlslunds Herrgård i Örebro.

Summera september på olika sätt

Summerar jag september ur bloggperspektiv, blir resumén lite klen. Visserligen ett mastigt inlägg om hur kommunikatörer kan kommunicera hållbarhet, ett matmaraton i höstsmaker, reflektioner över resebloggeri, ett vykort från Wisła och lite annat. Men ändå. Jag vet att jag har höga krav på mig och min blogg och jobbar på att leva life lite coolare. September kanske blev en utmaning jag behövde.

Skulle jag däremot summera september ur ett helhetsperspektiv, räcker det att jag sneglar på min överfulla frys med svamp och bär, myser runt i vår nya lägenhet med stora fönster som ser ut som akvarelltavlor eller andas in djupt och långsamt för att känna hur marinerade lungorna är i frisk luft. Det kan vara värt en bloggdipp då och då. 

Tips på bloggar och podd

Andra bloggare tycks däremot ha sprakat av kreativitet i september. Här är några utvalda jag tycker du ska läsa mer av:

  • Linda/Resa Medvetet har varit på en "blobbweekend" - fenomenalt hittepåord och fiffig idé att kombinera blogg och jobb på en långhelg.

  • Daniela/Discovering the Planet har ätit sig igenom Neapel och skrivit fyndigt om hur icke-italienskt det är att dricka cappuccino efter en måltid och varför spagetti bolognese inte finns egentligen.

  • Poddtips! Numera har jag ständigt städer i mina öron. Podden Staden tar upp olika städer med fokus på arkitektur och stadsutveckling. Som resenörd blir jag givetvis sugen på att lära mig mer om själva staden när jag reser.

Prag - en stad jag gärna skulle åka tillbaka till efter podden Staden.

Prag - en stad jag gärna skulle åka tillbaka till efter podden Staden.