En rå passion

Bloggens vegetariska/veganska matserie Grönt & Skönt tuggar och smakar sig fram genom Barcelona. Denna gång är det gröna juicer och råa brownies på menyn. 

#rawfood ger mig 999.992 träffar på instagram. Den råa trenden sprider sig världen över och surfar på sociala mediers enormt kraftfulla vågor. Hur gott är rått? Vi testar. 

I Grácia ligger Lo&Lo Juicing, en färgsprakande vegansk juicebar där såväl idéer om livet som nya juicesmaker florerar. Lea och Alberto, det fransk-spanska paret bakom juicebaren, välkomnar törstiga och nyfikna kunder i sin butik från morgon till kväll.
"Vi sprider vår passion och hälsosamma budskap till de som kommer in", säger Lea och syftar på sina ekologiska, kallpressade juicer och smoothies. De gör också kakor, snacks och egen mjölk efter raw foodrecept. Det är fruktigt, sött och fräscht. Och känns lätt i kroppen, trots att jag i bara några klunkar stoppat i mig både äpplen, några nävar kål och spenat, selleri, gurkor och ingefära. 

Smaken är som bekant som baken och Lo&Lo Juicing menar att de inte syftar till att omvandla varje besökare till råa juicedrickare. 
"En juice är egentligen bara en juice men vi erbjuder en alternativ väg. Alla är olika och har olika behov, och vad det är känner var och en bäst själv" säger Lea. 

Det är tydligt att raw food "bara" vore råkost utan spridningen på internet. Likt många andra trendiga caféer kommunicerar Lo&Lo med sina kunder via sociala medier, men poängterar att det viktigaste är att kommunicera inåt. Hur mycket du än är i kontakt med omvärlden, har du väldigt lite att säga om du inte först lyssnar till dig själv, är deras filosofi. Det en flaska med både tanke, inom och bakom, jag köper med mig hem. Juicerna i regnbågens alla färger innehåller inte bara nyttiga vitaminer utan också en hel del klokhet.