Yoga med rus och papegojor

En solhälsning mot den strålande solen, en myra på stortån i avslappningen och en papegoja som obesvärat struttar omkring mellan mattorna. Ja, en helt vanlig morgonyoga i Barcelonas gröna hörn.

Jag testar kundaliniyoga för första gången, där det ingår meditation, andningsövningar och asanas om vartannat. Det känns mäktigt på något sätt, och att "bara" andas genom rätt näsborre på rätt ställe kräver sin koncentration. Yogaläraren Ewa Winberg ger öppna klasser i parken vid stadshuset i Barcelona varje lördagsmorgon och säger själv att när hon upptäcke kundaliniyogan, kändes det som att hon "hittade hem":

- Det var en ren wow-känsla när jag upptäckte kundaliniyogan. Den har hjälpt mig att att hitta, och framför allt tro på, mig själv, säger Ewa. En annan som har funnit kundalini är skådespelaren Russell Brand:

"Kundalini Yoga is the crack cocaine of yoga. If Hata is a mild weed high, Iyengar is a deep hash glow and Asthanga is amphetamine, Kundalini Yoga blows the fucking doors off."

Om det känns som ett rus av koks kan jag inte uttala mig om, men nog får det ojämna underlaget min nedåtgående hund att vingla lite, som en byracka på fyllan. Att känna grässtråna killa mellan tårna är en härlig känsla. Den gröna papegojan tittar förvånat på den fjäril jag försöker efterlikna på mattan, skakar lite på sin lilla näbb och flaxar förbi.

Ewa guidar oss genom chakra för chakra, som symboliserar zoner likt olika "hjul" i kroppen där energier flödar. Idag var det hjärtats tur, vilket jag tyckte passade bra eftersom jag fick det här fina tankekortet i slutet av klassen.

Läs mer om Ewa och hennes yogaklasser här.