Mellandagars mellanrum och livet när det kommer emellan

decemberljus-sanna-rosell.JPG

Mellanrummet som mellandagarna skapar är en lång, skön avslappnande suck som sänker axlarna dit de ska sitta. Mellan resuméer av året som gått och löften inför året som kommer, är det skönt att bara vara ett par dagar. Andas in, andas ut och inse att livet är mer än att bara sammanfatta bakåt och planera framåt. 

Men livet kom emellan, som man så fint säger, för min familj i dagarna mellan jul och nyår. Jag som tänker, drömmer och skriver om resor jämt och ständigt har nu bara en resa i tanken nu - den sista och största resan vi alla kommer göra. Men mer om det sen, när tårarna har torkat lite och det fina lägger sig över det svåra.

Jag kom hem från Aten för några dagar sen och ska fira nyår i Örebro. Idag jobbar jag ikapp (för frilanstexterna tar inte julledigt), jazzar runt i morgonrock, bakar bröd till ett helt kompani, går igenom hundratals bilder från Aten och fotar skogen de få ljusa timmar som dagen bjuder på. Om du vill fortsätta den lugna lunken och mellandagsmyset har jag några läsvärda tips till från andra resebloggare:

Vad gör du på årets näst sista dag?