Månadslistan: juni

Juni kom med sina långa, ljusa nätter och dagar som varade i oändlighet. Kanske är det alla extra vakna timmar som har gjort att månaden känts så lång - men ändå gått så snabbt? Juni var vattenmelon och jordgubbar, dagar på sjön och i skogen, en helg i Stockholm och roliga frilansjobb. Med mera. Här är min juniresumé:

Paddling ger balans

Du vet de där stunderna när kropp och tankar är i total symbios? I kajaken känner jag ofta så. Med alla mina sinnen, armar, rädslor, tår, muskler, myggbett och annat som är varelsen jag, balansdansar jag så gott jag kan i vattnet. Min sambo och jag har börjat paddla och jag övar, övar, övar. Tror (och hoppas) att balansen här även ger bättre fotfäste på torra land. 

kanot-örebro-sanna-rosell

Sommarmat i rosa nyanser

Månadens mat har smakat salt, syrligt och somrigt och gått i hela den rosaröda färgskalan - från laxrosa och rödvinsrött till vattenmelonsrosé och rödlökslila. 

Resebloggare i världen

Sofia/Fantasiresor och Katarina/Äntligen Vilse har varit i Civezza i Italien. Bland solgula citroner, perfekt pasta och sammetsögda blickar - klart man blir lite kär? De skrivit fint och filosofiskt om kärlek och till och med gästbloggat hos varandra! Läs och låt hjärtat fladdra lite.

Johnny / Johnnybajdzjan jobbar som färdledare på resor lite bortom de vanliga. Han bloggar just nu från "länderna med suffixet -istan" om vardagslivet utan wifi. Tänkvärd text och väldigt vackra foton.

Stockholmshelg

"Det var en kväll i juni, när sommarn var som bäst..." Ja, det var det! Det var en supersomrig helg på solvarma Blackebergsklippor, med grillat och gott och sena solnedgångar över stan. 

Travel Blog Event

Stockholmshelgen bjöd också på resebloggsevent på Hotel Sheraton. Med sköna kollegor i branschen och inspirerande kväll med Schweiz turistbyrå som värd, blev det ett kul event som verkligen kickar igång skriv- och reslusten (foton nedan från Veera Biancas instagram samt Rania Rönntoft).

Fler roliga saker ur frilanslivet i juni:

Workshopdag med #Örebloggers

Sociala medie-gänget #Örebloggers hade en heldag med workshops, där jag höll en kort kurs om skrivande och samarbeten. Detta gäng alltså. Så härliga och idérika!

Intervju i tidning gav insikter

Jag blev intervjuad av en tidning om mina skrivkurser och mitt bloggande, snart kommer sommarserien om skrivande ut! Tills dess kan du läsa mina skrivtips här.

Frukost med kulturkvinnor

En extra fin morgon var jag på kulturfrukost med Drivhuset i Örebro. Det var startskottet för gruppen Kvinna och Kulturföretagare i Örebro som jag numera är stolt medlem i. Vilka kontakter och samarbeten det kan leda till i framtiden, är jag nyfiken på!

Somriga vykort från juni

Nu sätter vi punkt för juni med ett par vykort med sommarfeeling: Min oas i Örebro - sjön Hemfjärden // En stilla stund på yogamattan // Tusen och en nyanser av grönt // Syskonskratt i Stockholm

Nu laddar jag för juliturnén. Från vimlet och minglet i Almedalen till roadtrip i Rumänien via en paus i stugan i Västervik. Men mer om det sen, vi ses igen nästa år, juni!

Hur var din juni månad? Vad var bäst och mindre bra?