När det inte blir som man tänkt

bönbrownie-sanna-rosell

Ibland blir dagen inte som man har tänkt. Morgonpromenaden regnar bort, kaffet är slut och textdokumentets bakgrund stirrar vitare och tommare än någonsin på en. Vart jag än vände mig var det motvind och vad jag än skrev i det där dokumentet blev skräp. Det enda rätta var att baka kaka. Med mycket choklad.

Efter ett tag hade regnet sluta strila och en liten strimma blå himmel lyckades skymta mellan molnen. Det blev trots allt en promenad, fast mitt på dagen. Kaffet var visserligen fortfarande slut och det textlösa dokumentet hade jag glömt någonstans mellan flikarna med brownierecept och saffransfudge.

Men ändå. Ibland måste man bara andas och inse att alla dagar blir inte som man tänkt. Kanske blir morgondagen bättre. Och blir den inte det, får jag väl helt enkelt baka mer kakor.

Alla godsaker på bilderna är från mitt favoritfik Kafé Kulör i Örebro. De jag bakade själv däremot, var långt ifrån så här fotogeniska och hann inte på långa vägar förevigas av kameran...