Tre saker jag borde göra "lagom" inför resor

Min favoritdel av resan börjar nu - veckan innan när jag packar, planerar och längtar. Den här pre-perioden är ljuvlig och jag njuter av att ha hela härliga resan till Edinburgh framför mig. Det finns dock tre saker i mitt resemönster som jag alltid upprepar, fast jag vet hur viktigt det är att lagomfiera dem lite. Känner du igen dig? 

Packa lagom

Vi åker till Edinburgh över en klassisk weekend, torsdag till söndag. Vädret verkar vårigt och inte alltför brittiskt regnigt - ändå är det så svårt att packa lätt OCH rätt tycker jag. Packa lagom, säger proffspackarna, men hur mycket är det egentligen?

Planera lagom

Väskan kommer stå på glänt, halvpackad, tills kvällen innan när sista minuten-prylarna slängs i. Planeringen däremot, kommer vara spikad långt i förväg. Vad, när och hur vi ska uppleva Edinburgh är redan stjärnmärkt i min prydliga googlekarta. Det här med att semestra spontant genom att lämna kontrolltrollet hemma är min utmaning varje gång jag reser. Planera lagom är därför mitt ständiga mantra såhär dagarna innan.

Längta lagom

Slutligen, det här med att längta. Inför resor kan jag dagdrömma mig vilse i egna tankar och nästan spricka av reslust. Det är härligt att ha huvudet bland fluffiga fantasimoln och samtidigt fötterna på den välbekanta hemmamarken - men inte alls närvaroklokt. Nu är nu och den efterlängtade resan kommer så småningom med ett nytt nu i närvaro. 

Har du varit i Edinburgh och vill tipsa? Kommentera gärna!