Om du inte vore rädd

Vad skulle du göra om du inte vore rädd? Den frågan ställde jag mig själv och fick inte bara svar utan också en tankeställare.

Jag skulle

  • anmäla mig till ett lopp för löpare. 10km.

  • sätta mig ner och skriva den där boken.

  • skicka fler frilansförfrågningar.

Varför är jag rädd då? För att misslyckas, helt enkelt. Att inte palla springa milen, att boken blir pannkaka och att få nej på nej på nej med frilansandet. Men än sen då? Lite rädsla i ryggen tror jag leder till något meningsfullt som börjar på C-H-A.

Det är nog ingen slump att orden ”challenge” och ”change” börjar med samma tre bokstäver. Eller så är det bara bara så och jag fantiserar ihop ett meningsfullt och poetiskt samband. Hur som helst är det iallafall sant att  det som utmanar dig, också utvecklar dig. Och vice versa: if you never challenge yourself… you never change yourself. När det känns läskigt och obekvämt vet jag att det antagligen är något som både utmanar och utvecklar mig själv. Så: spring, skriv, skicka, Sanna!