Vegetariska restaurangtips i Barcelona: 3 nyanser av grönt

vegetarisk-mat-barcelona.jpg

Du är vad du äter. Skulle jag applicera den något slitna frasen på mig som Barcelonabo, skulle min matkonsumtion stavas grönt och pasta! Barcelona har Spaniens bredaste utbud av vegetariska/veganska restauranger, enligt spanska ELLE. Det vimlar av vegetariska matställen här, och pasta (då färsk och hemgjord sådan) är lite av en fluga. Som en fortsättning på bloggens serie med vegetariska/veganska restauranger Grönt & skönt, kommer här fler tips på var du kan fylla kistan med godaste grönsakerna och pastan al dente.

Santoni

Carrer Ronda Sant Antoni 63

Det familjeägda lilla matstället serverar frukost, lunch, fika och allt däremellan. Mestadels veganskt och alltid gott. Deras gröna ärtsoppa med mynta är näääästan lika god som min mammas. Plus för deras frukostmeny med bland annat croissant och kaffe med ris/soja/havremjölk som inte äter hål i plånboken.

El buffet Verd

Carrer Roger de Lluria 132

Också ett litet, hemtrevligt ställe i Gracia. Ägaren Pilars gazpacho är en sagolik soppa som förtjänar ett eget blogginlägg (kommer)! El Buffet Verd är stället du inte hittar på sociala medier, utan bara får nys om, går dit - återvänder. Om och om igen, precis som Pilars alla stammisar år efter år. Välj mellan buffé, tre/två/en rätter att äta där eller ta med.

La Pastaia i Gracias matmarknad

Travessera de Grácia 186

"Mycket salt och ingen olja i kokvattnet, por Dios!" För Mónica på La Pastaia är det ord och inga visor som gäller när det handlar om pasta. För här handlar allt om pasta i olika färger, smaker, former och längder. Italiensk pasta av argentinskt recept i spansk regi. Låter det snurrigt eller bara helt underbart gott? Jag åt veg. ravoli här av färsk pasta som tillverkas just där och då. Kan knappast bli mer närproducerat! Stängt på måndagar.