På vift till Vilafamés

azahar

Mot blomstrande mandelträd och grönskande olivlundar! Jag är på väg till Vilafamés som ligger strax söder om Barcelona i provinsen Castellón. Dess kustrema kallas Costa de Azahar, vilket betyder apelsinblomskusten och jag kan nästan känna den söta doften smyga sig in i tågkupén där jag sitter denna tidiga majmorgon. Två timmars tågresa och en bilfärd senare kommer jag vara framme i Vilafamés lilla by som beskrivs som en medeltida pärla. Just denna helg uppmärksammas "Vilafamés 1900", ett evenemang i dagarna tre som visar hur livet såg ut för över hundra år sedan. 

I samband med Visit Vilafamés, som guidar och ordnar upplevelseresor till Vilafamés, kommer jag dela med mig av mina upplevelser i ord och bilder. Följer du mig på instagram (@sannarosells) kan du få glimtar direkt från helgen.