När drömresor gör dig resesjuk

Glimtar ur min mormors fotoalbum från Edinburgh.

Nytt år, nya resor - men var, när och hur?

Precis som inför varje nytt år är jag taggad till tusen. Mest nyfiken är jag förstås på de kommande resorna och börjar räkna ned så fort de är bestämda. Men... om ingen resa är bokad då? I år har jag ingen resa bokad ännu och därför ingen nedräkning på gång. Det känns lite tomt, vilset och... väldigt bortskämt. 

Resenörd eller resestörd?

Jag har funderat länge på den här attityden - att alltid vilja ha (minst) en resa bokad. Det är inte checka-av-land-efter-land-syndromet som spökar, utan bara en ständig lust att veta att och när nästa resa blir av.

Att längta efter, och planera inför, ett resmål är bland det bästa jag vet, utan tvekan. Men det skapar också en stress som blir en hets. Finns det resestress och är det en osund hets? Linda/155 cm har skrivit om sin resestress men tycker att lite hetsig över sitt största intresse kan man få va' - klokt tycker jag! Vad tycker du?

Drömresor 2017

Än så länge är 2017 års resor alltså obokade men resdrömmarna är spikade sedan länge:

Skottland

Göra en tidsresa i min mormors fotspår och uppleva hennes Edinburgh på tidigt 50-tal. Det är ett spännande projekt som hela min familj är med i. Du kommer kunna följa resan på #FootprintsOfMyGranny på instagram och läsa mer om det här på bloggen.

Vietnam och Laos

Backpacka i sommar likt förra årets långresa. Tills jag själv trampar sydostasiatisk mark under fötterna, kan jag inte se mig mätt på Fridas och Jacobs/Everyday Explorers fotodagbok från Vietnam.

Balkanländerna

Tågluffa i Kroatien, Serbien och Bosnien. Tips: Läs denna inspirerande reseguide skriven av Evelina/Earth Wanderess!

Staycations

Förutom alla drömresor utomlands, vill jag upptäcka Sverige och lära känna mitt närområde bättre. Mer hemester (hemma + semester) i år, helt enkelt! Sofia/Fantasiresor skriver om varför staycations är så himla bra. Jag började 2017 bra häromhelgen med en hemesterdag, en fin långfärdstur på isen hemma i Dalarna:

Långfärdsskridskor på sjön Runn i Dalarna med pappa.