En liten lista: 8 saker jag vill uppleva i världen

Jag älskar listor och jag älskar att uppleva roliga saker. Så vad kan vara bättre än en lista om sådana saker jag vill göra i livet?

Sova (gott) i en trädkoja

Att sova i en koja bland grenarna och ha utsikt över trädens toppar - det låter som gjort för en drömsömn, eller hur? Jag ser framför mig hur trädgrenarna svischar och viskar i den tysta natten, medan den stora kronan liksom omsluter min lilla sovkoja.

Hur det går till i verkligheten är nog en annan sak. Vi bodde visserligen i en trädkoja i Colombia, men det var ingen drömnatt precis. Snarare en loppig och sömnlös sådan… Målet är att sova gott i en trädkoja - vilket jag nog skulle göra i en “air castle” som finns i Ödeshög.

Välja resmål genom att snurra och blunda

Någon gång skulle jag vilja göra som på film: snurra på en jordglob, blunda och peka på en plats - och sen åka dit. Risken är dock att jag hamnar i det blöta eftersom mer än 70% av jordens yta består av vatten. Men ändå…

reseblogg.JPG

Fota spegelbilder i Bolivias saltöken

Jag har fortfarande inte varit i Bolivia, trots att jag har rest mycket i Sydamerika. Det finns mycket som lockar mig i Bolivia - saltöknen Uyuni är ett exempel. Titt som tätt fylls mitt instagramflöde av fina foton på människor som leker med perspektiv och reflektioner i det som kallas “världens största spegelbild”.

Bada isvak och basta i Finland

Inspirerad av de trendiga vinterbaden som var och varannan tycks våga, blir jag sugen på bada isvak. Men med brännhet bastu före och efter, förstås! Det känns som en väldigt finsk sak att göra och Finland sägs ju vara de tusen sjöarnas land. Med andra ord, perfekt för att få en fin naturupplevelse och finsk kulturell dos på en och samma gång.

Åka nattåg

Nix, jag har aldrig åkt nattåg, varken i Sverige eller utomlands. Bil, buss, flyg och båt på natten, men aldrig tåg. Vissa tycks vaggas skönt till sömns i takt med den rytmiska takten på rälsen, andra verkar avsky det. Vem jag är vet jag inte - desto större anledning att vilja testa.

tågresa.JPG

Besöka alla Sveriges nationalparker

Jag får lätt samlarmani när det är något jag gillar. Dalahästar, muminmuggar och nationalparker är det jag samlar allra kärast på. För bara några år sedan hade jag inte besökt en enda nationalpark i Sverige, men tack vare min lillebror, som jag oftast hittar på små äventyr med, har jag varit i de här nationalparkerna:

Töfsingdalens nationalpark i höstfärger.

Töfsingdalens nationalpark i höstfärger.

Läsa tidningen flytandes i Döda havet

Återigen Instagram som förser mig med inspirerande bilder - den här gången från Döda havet där man flyter som en kork och kan läsa tidningen i vattnet. Resebloggaren 4000 mil har målande beskrivit hur det var att (försöka) simma i det välsaltade havet, vilket gör mig ännu mer sugen att testa!


Vara tyst i... en dag, en vecka?

Jag läste ett reportage om tystnad för länge sen. Själva budskapet har jag glömt bort, men jag kommer ihåg en särskild mening: “När det är tyst, hör du mer än någonsin.” Tystnaden är så talande och säger ofta mer än tomma ord. Jag har hört om tysta retreat, i allt från en dag till flera veckor, och tycker det verkar spännande. Vad skulle jag tänka om jag var tyst så länge? Skulle jag känna något annorlunda? Göra på annat sätt? Många frågor som vill ha svar!

solnedgång.JPG

Vilka upplevelser har du på din lista?