Hej höst, Göteborg och kommunikationskurs (och några poddtips)!

10093582.JPG

Idag måste väl ändå vara den svenska sommarens allra sista dag, egentligen? Det Sverige som svischar förbi utanför tågfönstret kunde dock inte kännas mer höstigt. På fönstret rinner floder av tårar från himlen och den enda färgklicken i geggan av grått är de gula björklöven. Tristess till tusen, men jag gillar det ändå. Att komma till ro, bli lugn av kortare kvällar, tända ljus för att skingra mörkret. Hösten, rätt fin ändå. Det är en början på något annat.

Seminarium med Sveriges Kommunikatörer i Göteborg

Jag sitter på tåget mot öteborg för ett seminarium med Sveriges Kommunikatörer. Temat är att kommunicera hållbarhet digitalt - en klockren kombo av vad mitt jobb som kommunikatör handlar om! 

Sveriges Kommunikatörer har för övrigt en fenomenal podd som handlar om kommunikation alla tänkbara former. Bonustips: lyssna på serien "Mina misstag" där kända kommunikatörer (bl.a. Cecilia Sjöholm på Oatly) berättar om sina fails i arbetslivet. Nyttigt att förstå hur felsteg kan bli framsteg med rätt inställning. 

Fler poddtips

Kvinnliga Äventyrares podd, med Vandringsbloggens Angeliqa Medjstedt och friluftsfantasten Emelie Bröms, handlar om naturliv, jämställdhet och äventyr. Bra mix av intressanta ämnen!

Meltwaters podd Kommunicera mera är en guide i djungeln för alla som jobbar med kommunikation. Erfarna personer från branschen pratar om do's and dont's och kommunikationens roll i företag och i världen. 

"Tåget ankommer strax till Göteborgs central, som också är tågets slutstation..." Göteborg möter mig lika blött som Örebro vinkade av mig. Tur jag har de bästa stövlarna på och en bästa vän snart inom kramlängds avstånd!

IMG_20150923_102634716.jpg