Tillbaka i Spanien: söndag, churros och solsken

Barcelona.JPG

Tillbaka i Spanien, och det känns lika välbekant som alltid och lika nytt och spännande som aldrig förr. Det ligger något speciellt i luften, dessa spanska söndagar på stan. Folkströmmar på smågator, lukt av solig sten och nybryggt kaffe på torgen. Tjatter, churros och kindpussar om vartannat. Spanskan kändes som smält smör i mina öron och ord, fraser, uttryck droppade tillbaka till sina rätta platser i mitt mentala lexikon. Det är fantastiskt att vara tillbaka i ett Spanien vars språk, folk och mat-och-sov-klocka jag känner rätt bra, samtidigt som jag knappt kan bärga mig att få lära känna mer av Barcelona just här och just nu.

Första dagens trevande bekantskap med staden gjorde jag kartlös, men inte hjälplös för det. Gick gata upp och ned, fotade fina saker och satt och njöt när fötterna blev trötta. 

På fredag börjar praktiken på VisitSwedens kontor. Dagarna tills dess är fria, och bara dina och mina, Barcelona, för det är dags att vi lär känna varann ordentligt. Fortsätter du charma mig i den här takten har jag fallit pladask redan innan veckan är slut...