3 saker om dagen för att bli snäll och glad

(For English translation, scroll down) 

3 små saker som gör mig så snäll. Jag blir helt enkelt en snäppet bättre Sanna tack vare dem. De 3 små sakerna har sina egna dagar, men jag gör dem alla dagar i veckan för varje dag är ju värd att vara snäll på.

Fredagsyogan
När veckan drar ihop sig mot helg kan jag knappt sitta still för pirret i kroppen. Jag ska ju yoga!! Med lärarna!! Fredagskvällarna vigda åt den avancerade klassen på min yogastudio Sattva Sincronia. Det betyder att personen på mattan bredvid min kan råka vara instruktören som snurrar på hjässan samtidigt som han eldandas, eller den andra som utan ett pip slår olösliga knutar på sig själv. Och så jag då, frustande och fisande, däremellan. Men det gör inget, för vi skrattar åt såväl avgaser och asanas. Varje gång är jag lite modigare när jag lämnar studion - och varje gång är jag återigen lika nervös och förväntansfull inför kommande fredag.

Lördagschoklad
Är egentligen varje dag-choklad, men det rimmande så fint i tretal så det fick bli lördagsgodis. I Gràcia finns en liten butik med handgjord choklad, där varje kaka är är knölig och kärleksfullt knådad. Bäst tillsammans med en kopp kaffe, gärna skummig sojamjölk. Himmel!

2

Söndagssiestan
Heliga helgvila, vad jag uppskattar dig! En slumrande stund mitt på dagen, ett avslut på veckan och en smygande start på nästa. I parken under trädets skugga eller i soffan framför Simpsons, det gör det samma, bara jag får blunda mina blå så blir jag snällare än snällast.

Solig siesta under en semester i Barcelona för några år sedan. Foto: Sofia Nilsson

Solig siesta under en semester i Barcelona för några år sedan. Foto: Sofia Nilsson

In other words // It has taken me almost 25 years to find out what makes me nice. You know, the small things that you do only for you. Just because it makes you feel like a better version of yourself. These are my top things: yoga on Sattva Sincronia on Fridays, chocolate on Saturdays (or, every day I mean) and siesta on Sundays.