Om äppel, päppel, pirum, päron och andra trädgårdstankar

Copy of Copy of Copy of Copy of Copy of Copy of Copy of Copy of Copy of Copy of Copy of Copy of Copy of lamington (1).png

Det är högsäsong i trädgården nu. Träden och buskarna blir tyngre för varje dag när frukterna mognar av augustisolen och höstregnen. Frukterna fullkomligt stösslar träden fulla och hänger tätt som pärlband på grenarna. För varje äpple jag plockar ner, lyfter grenen något och jag kan se hur trädet andas ut. Några hekto lättare till mods och säkert ett lite lyckligare träd. 

"Nu blir livet lite enklare, snart känns det lättare att leva" säger jag till träden och hoppas att mitt plockande gör trädvardagen lite behagligare. Sånt tänker jag på när jag plockar famnen full med äpplen, päron, plommon och björnbär från svärföräldrarnas trädgård. Tankar som är lätta att tänka och bara kräver en tyst dialog med ett träd. Jag får dock inte mycket till svar men min korg blir full och trädens grenar lättare - den responsen räcker gott.

Från trädgården till köket...

Nästa tanke handlar om vad jag ska göra med allt gott jag har skördat. Äppelmos, picklade päron, plommonchutney och björnbärssylt kanske? Vad gör du med höstens frukt och bär? Här är några nya recept jag har testat den här säsongen: