Revansch för resan utan research!

resa utan research

"Snart åker jag till Birmingham. Du som har läst här tidigare, vet att den resan är lite av ett experiment. Staden är okänd och resesällskapet känner jag knappt. Vet inte vad vi ska göra, hur vi ska planera eller vilka jag egentligen ska dela denna weekend med. Nervöst? Ja!"

Dessa förväntansfulla och pirriga rader skrev jag för ganska precis ett år sen. Jag var taggad till tusen på kulturen i "the brummies' city", HP-såsens hemstad, och inte minst att lära känna dessa intressanta bloggare jag följt så länge på avstånd. Men det blev ingen resa alls. Flygbolaget gick i konkurs och vår flight blev inställd samma dag vi skulle åka. Besvikelsen var tung, men snart började nya idéer om att sammanstråla någonstans ta form.

Idén blev verklighet och snart är vi där. Linda/Resa Medvetet och Jennifer/Forever Abroad kommer till Örebro för en helg med fokus på bloggjobb och trevligt sällskap. Vid det här laget känner jag dem rätt så bra, men för ett år sen skrev jag såhär...

(Utdrag ur det inlägg som jag skrev innan Birminghamresan, som dock aldrig blev publicerat):

"Jag funderar också på vilka mitt resesällskap egentligen är. Jag känner dem bara via nischer och stil på bloggarna, utseenden och bildspråk - men vilka är de på riktigt? Med nyfikenheten kliande i kroppen, var jag bara tvungen att skriva av mig ett par rader om mitt kommande resesällskap. Helt raw och rakt från min mentala bank av förutfattade meningar och subjektiva tolkningar.

Jennifer

Jag tror Jennifer är en äventyrlig, fnissig och färgstark tjej som gillar att dricka cappuccino på uteserveringar i stora städer där pulsen är lika hög som hennes adrenalinnivå. Kan tänka mig att hon gör lite galna grejer som att hoppa bungyjump, dyka med hajar och äta insekter (kanske?). Jag vet att hon har bott i Indien, bor i Finland men uppvuxen i norra Sverige.  Eftersom hon frilansar på heltid, upplever jag att hon inte bara nöjer sig inte att bara SE världen som sin arbetsplats, hon GÖR den också till det.

Foto hämtat från  Forever Abroad .

Foto hämtat från Forever Abroad.

Linda

Jag tror att Linda är en tuff och klok tjej som främst reser för att förstå världen, snarare än att söka kickar genom äventyr. Jag anar att hon är rakt på sak och gillar att ha kontroll. Att hon är stark och självständig är ingen gissning, det vet jag efter att hon i somras bilat på Balkan delvis solo. När hon har bestämt sig för något, gör hon det - oavsett om det är att springa långa lopp, åka jeep genom Afrika eller belysa viktiga frågor med ett medvetet perspektiv på resor. Jag vet att hon bollar heltidsjobb och bloggliv och är imponerad av hur timmarna på dygnet räcker till. Dessutom tror jag att hon gillar att lägga tid på andra intressen, som att baka polkagrisar och rida på hästar.

Foto hämtat från  Resa Medvetet .

Foto hämtat från Resa Medvetet.

Nu, ett år senare, tror jag mig ha en bättre bild av vilka dessa två personer är. Och efter en hel blogghelg tillsammans, vet jag säkert vilka Jennifer och Linda egentligen är - eller..?