Tusen och ett juleljus i ett ingenmansland

20171213_154830.jpg

Hej! Lucianatten kommer med tunga fjät och jag tänder mina tusen juleljus, ett efter ett. Doppar lussebullen i kaffet och smular pepparkaka mellan tangenterna på datorn. Radions klassiska lucialåtar med klingande stämmor får mina ord att nästan dansa fram, fast jag inte har något särskilt att berätta om.

Bokstäverna skriver sig själva när tankarna flyger. Jag är mittemellan att avsluta 2017 och att säga hej till 2018. Nytt år, va spännande! Snart ska jag författa mina nyårskarameller från året som gått och skriva om mina drömmiga planer för året som kommer. Men tills dess, älskar jag att ha ena foten kvar och den andra på väg, leva någonstans i ingenmansland, varken sätta punkt eller göra blanksteg för fortsättningen. 

Så jag doppar lite till, smular lite mer och tänder mitt tusen och ett juleljus. Hur firar du lucia?