Vardagen bakom resebloggen

Det mesta du läser här är glimtar från mitt liv när jag är någon annanstans. De där undantagen från vanligheterna och avvikelserna från rutinerna. Vardagen däremot, med micrade matlådor, halvmilar i skogen och brödsmulor på köksbordet, får inte lika mycket utrymme på bloggen. Kanske för att en trött tisdagsmorgon i oktober känns aningen för grådaskig för att platsa bland chilenska vingårdar, georgiska brakmiddagar och djungelkojor i Colombia?

reseblogg.jpg

Jag har läst flera inlägg om vardagen hos andra resebloggar. Linda på Resa medvetet skriver om en vanlig, men också väldigt ovanlig, höst och Lisa på Let’s go explore berättar om livets lunk. Så: välkommen till min vardagskarusell. Samboliv på helger och solokvist på vardagar, arbetsdagar med världens roligaste jobb, kvällar med träning, gröt, vänner - och så bloggandet förstås. I sin allra grådaskigaste nyans är det här den största delen av mitt liv - och jag älskar det!

Hösten är på något sätt den ultimata vardagsårstiden. De kortare dagarna kräver rutiner för att det där som får livet att rulla ska bli gjort. Rutiner är skönt, men jag gillar dem som mest när jag ruckar lite på dem. Bara en aning, så att jag får känna varför jag faktiskt har rutiner och mår så bra av dem.

reseblogg-hemma.jpg

Höstplaner: stadstripper, weekendresa och skogshelger

Bortsett från vardagskarusellen då jag jobbar, tränar och träffar vänner, har jag några välbehövliga resor som ruckar på rutinerna lite.

Weekendresa till Bratislava

Förra helgen var mamma och jag i Bratislava, fick sommarvibbar av värmen och strosade runt på kullerstensgatorna. Jag har mycket att berätta och många tips att dela med dig av, kommer snart här på bloggen.

bratislava.jpg

Stadstripp

Miniresa, stadstripp, city break, get away? Vad kallas de där superkorta resorna vi gör bara för att komma bort, upptäcka en ny stad och ha det lite extra bra? Längre fram i höst ska min sambo Gunnar och jag åka på en just sådan. Det blir en nära stad i Sverige som jag vet oförskämt lite om, men det blir det ändring på nu.

Skogshelg

Mitt i ruggigaste oktober tar vi en liten skogshelg. Vi har en grej att åka till Sveriges nationalparker och den här gången är det Färnebofjärden som är målet. Eller, målet är ju egentligen att vandra i skogen, elda och laga mat ute, sova i sådan där tystnad som bara naturen kan ge och hänga med varandra. Då spelar det mindre roll om vädret är ruskigt och risigt, för det gör det nästan ännu mysigare.

elda-ute.jpg

Vill du ha fler höstiga tips? Läs här: