Veckans ord inför 2017

veckans-ord-nystart-2017

Slutet på ett år betyder också början på ett annat. Du har säkert, precis som jag och många andra, tagit sikte på 2017 och funderat på vad som komma skall. Förändring, förbättring, fördjupning - vad satsar du på nästa år?

Veckans ord är hämtade direkt från Michael Dahléns bok Kaosologi. Jag vet redan nu att dessa nyord kommer sätta rätta tonen för nästa år. Vilket/vilka ord tar du med dig in i 2017?

1. Livssudd

Författaren beskriver fenomenet med livssuddet som "... livet går så fort och blir alldeles suddigt när den enda dagen blir den andra lik och bara svischar förbi." Känner du igen dig? Dagarna du inte egentligen minns men vet att du gjorde massa saker för att kalendern var fullklottrad? Jag har många livssuddiga dagar och tänker motverka det genom att bryta svischet. Som att gå en ny väg till jobbet, sätta mig vid andra sidan köksbordet och lära mig nya finesser i arbetsprogrammen.

2. Vanekraft

Kraften i vanor vi mår bra av är superstark! Dessvärre är de dåliga vanornas kraft också starka... Men tänk om vi kan lägga all kraft på våra bra vanor så att det inte finns någon power kvar till de andra! Det går! Oavsett om det tar de magiska 21, nyligen upptäckta 7 eller de rimligare 66 dagarna.

3. Avmåstefiera

Måste du? Egentligen? Ställ dig frågan när något känns tråkigt och jobbigt. Måste du dammsuga just idag? Nä. I de allra flesta fall måste du inte. Måste du träna fast det är mörkt och kallt ute? Nä, men det kan vara bra/skönt att göra det ändå. Gör då frågan till ett påstående: "Jag skulle må bra av att..." så har du helt plötsligt vänt måstet till en vilja.

Med mindre livssudd, starkare vankraft och lite avmåstefiering ser jag fram emot 2017!