Pressresa till Örebro för tysk bloggare

örebro-slott.jpg

Äntligen! Idén som har funnits där i många månader och programmet som har planerats i veckor. Idag är det dags för pressresan hit till Örebro, som jag arrangerar i Örebrokompaniets regi.

Laura Drosse kommer få göra Örebro med omnejd under en långhelg. Laura är first co-editor på Tysklands näst största reseblogg Lilies Dairy, som har 120 000 unika besökare i månaden.

Vi kommer under fyra dagar uppleva både natur och kultur på Hjälmaren och Vättern. Förutom typiskt "örebroiska" sevärdheter som slottet, Wadköping och Svampen, kommer vi också paddla kanot på Svartån, vandra Falkaleden, besöka Vinön, Katrinelund och Konst på Hög, samt göra en avstickare till grannen Askersund för en båttur i Vätterns norra skärgård.

Det är ombytta roller och dagar i tvärtomtecken som gäller, eftersom mina tidigare erfarenheter av pressresor är att åka på dem själv som reseskribent. Att arra en pressresa till min egen hemstad Örebro gör mig så himla glad för att jag får visa upp kända pärlor och okända smultronställen. Undrar därför lite nyfiket: vilka platser skulle du visa upp för en utländsk blogg/journalist? Vad skulle ni göra och hur upplevs din hemstad (favoritstad) bäst?

Följ resan via #thisisorebro på instagram eller vänta in uppdateringen efter helgen här på bloggen. Tills dess kan du kolla in Lauras reportage från hennes resa till Panama