Plötsligt blev verktyg viktiga i livet

Reklamsamarbete med Engelbert Strauss.

“Äntligen” sa mamma och andades lättat ut. Inom familjen har vi skojat länge om mina föräldrars armar - att de bara bli längre och längre som en följd av all bärhjälp jag har fått när jag har flyttat. Efter tretton flyttar och diverse halvflyttar hem över somrarna har armarna nästan börjat släpa i backen – samtidigt som min längtan efter ett eget och beständigt bo bara har blivit större.

Sagt och gjort, jag flyttade till min första egna lägenhet för en vecka sen. En bostadsrätt som är så mycket min det bara kan bli. Dessutom behöver jag inte slita på mammas och pappas aparmar längre – för flytten gick bara till dörren bredvid!

DSC_3576.jpg

Eget hem kräver egna verktyg

För första gången känner jag också en längtan att fixa – på riktigt. Investera i sådant jag trivs med och hitta detaljerna som gör lägenheten till just mitt hem. Jag vill hänga fin konst på väggarna och visa upp mitt favoritporslin på öppna hyllplan. Klä bordet med linneduk och låta växterna frodas i fönstren. Göra det lite Sannigt, helt enkelt. 

För många år sen fick jag en verktygslåda av några kloka människor som känner mig väl. De visste om min totala intressebrist och okunskap när det kommer till verktyg, men anade nog min dröm om något eget så småningom. Tanken med verktygslådan var att jag skulle sätta upp de där tavlorna och hyllorna när jag väl hittade "hem". Det kom att dröja ett tag innan det blev det där hemmet... Men nu ser jag verkligen fram emot att spika, skruva, dra och häfta.

Hammare med historia

Det finns verktyg och så finns det verktyg. En del har historien i varumärket och en rolig story att berätta. Engelbert Strauss är en av dem. De grundade företaget redan på 40-talet genom att August Strauss reste runt i Tyskland med sina två söner och sålde kvastar. Så småningom växte sortimentet med arbetskläder, verktyg och skor. Idag är det ett stort företag i södra Tyskland med över 1000 medarbetare – med fjärde generationens Strauss som VD. 

All cred till mina föräldrar som har hjälpt mig att flytta i ur och skur. Denna gång fick de dock låta armarna vila och får istället hälsa på i ett färdigflyttat hem.

Reklamsamarbete med Engelbert Strauss.