Äta i Barcelona: Arepas med smak av hemlängtan

Kan smaker bota hemlängtan? Med min egen erfarenhet av Kallescravings under de perioder jag bor i Spanien, vet jag svaret på den frågan. Oavsett om det gäller kaviar, hästkorv eller fjällfil tror jag att mat kan fylla hålet i magen som saknad skapar. När venezuelanska magar längtar hem, är det arepas som gäller - mackor i fickformat med den traditionella fyllningen av kyckling, avokado och majonnäs. Jag testade Arepamundis veganvarianter och får mersmak för Venezuela.  

Fler varianter på arepas från Arepamundi:

  • "Mexicano" är fylld med avokado, paprika och pico de gallo (sås med lök, koriander och chili). Den river till på ett smakrikt sätt och med tanke på storleken är den mer en aptitretare än magmättare.

  • "Canario", med svarta bönor och de för öarna så typiska grillade bananerna är söt, snäll - men lite tråkig. Men med mexikanen i magen är det skönt med en mild macka efteråt.

  • "Vegano" är en arepa i modell större som varken lämnar utrymme i magen för hemlängtan eller mera mat. Fyllningen av champinjoner, spenat, hummus och tomat gör att den både blir färgstark och vår favorit. 

Var?
Arepamundi ligger i på C/N'Aglà 6 i El Born, Barcelona. Öppet från lunch vid 12 till den sista nattmackan.

Hur?
Priser från 2,5 euro till 8,5 euro. Tillägg för tequeños (ostpinnar) och måltidsdryck (hemgjord passionsfruktsaft). Dagens meny kostar 5,50 och då ingår 2 små arepas eller 1 stor + dryck.

Vem?
På Arepamundis meny finns såväl arepas med kött som vegetariska/veganska varianter. Nästan 20 länder finns "representerade" med nationella smaker, dock ingen från Sverige (än)! Kanske en arepa med kaviar, hästkorv och fjällfil skulle lindra göra succé för hemlängtande svenskar?