Barcelona: Allt jag aldrig gjorde

”Det var verkligen inte kärlek vid första ögonkastet. Inte heller vid andra. Men vid tredje kom det kanske lite smygande.”

Så skrev jag tidigare i våras, när jag nyss hade flyttat tillbaka till Barcelona. Nu när det är dags att lämna staden, återanvänder jag min lilla kärleksförklaring och summerar tiden som gått. Jag vet att det är en kärlekshistoria utan slut, och jag vet också att den inte behöver vara ständig för att hålla lågan vid liv. Barcelona och jag har kilat stadigt ett tag, men nu är det dags för en andningspaus. Jag är inte rädd att tappa känslan för staden, för jag vet att när det väl har klickat, då är det inte bara en flyktig flört utan en livslång romans.

Istället för att räkna upp alla fantastiska saker jag har gjort, sett, ätit, provat, ångrat, glömt och skrattat åt dessa månader, gör jag tvärsom. Tack och lov har jag många, för att inte säga tusentals, saker, ställen, personer och upplevelser kvar i Barcelona. Det är ju därför jag åker tillbaka, gång på gång. Denna lilla love affair med staden som jag aldrig slutar falla för.

Jag har ju fortfarande inte provat en Tapeos chokladtapas med olivolja och havssalt. Inte heller har jag sett utställningen om Picasso och Dali. Jag har inte ätit A Tu Bolas falafel i El Raval och inte har jag varit i Laberinto de Horta. Fiskfesten på La Barca de Salamanca återstår fortfarande, likaså att åka roller blades längs Avenida Diagonal. Jag har inte spejat ut över havet från Hotel W:s skybar och jag har inte gått den där modernistiska turen. Men jag kommer ju tillbaka, tack och lov.

Kanske har du tagit till dig några av mina väl beprövade Barcelonatips härifrån bloggen, kanske vågar du prova några av de oprövade ovan. Berätta för mig vad du tyckte i så fall! Tills vi hörs igen från Barcelona, kommer bloggen resa vidare. Next up: Tenerife. Men mer om det i nästa inlägg.