Grilla frukost utomhus och känna våren i luften

Bröd, brie och marmelad blir en lätt och lyxig frukost.

Bröd, brie och marmelad blir en lätt och lyxig frukost.

Vågar vi påstå att det var årets första vårdag i helgen? Solen sken och det droppade från taken. De bruna ängarna låg blottande bara utan snöns skyddande duntäcke.Även om den meteorologiska våren är en bit bort, är vårkänslorna redan här. Så vi packade ryggsäcken med mat och gick ut för årets första utefrukost.

Precis intill vårt bostadsområde ligger naturreservatet Oset och Rynningeviken - min oas och mitt andra vardagsrum. Jag är här nästan varje dag och älskar sjön, skogen, ängarna och ån i varje årstid. På sommaren paddlar vi kajak och vintertid åker vi skridskor och skidor på sjön. Höst och vår joggar jag och tar långa promenader längs strandkanten och på ängarna.

Nu, någonstans mellan vinter och vår, gjorde vi eld och plockade vi fram frukosten: surdegsbröd, brie och fikonmarmelad. Bröden stekte vi i smör och toppade med en filé av osten och klickar av söt marmelad. Med kaffe från termosen och doften av vår i luften, kändes livet så lyxigt.

“Att vi sitter här och har det så fint”, tänkte jag flera gånger och sådana tankar försöker jag tänka ofta. För stunder som dessa är varken någon rättighet eller självklarhet - utan snarare en medvetenhet.

—> Mer inspiration till frukost i det fria kan du få här.