Influencers hela veckan: affärs-AW, nyhetsartikel, studiebesök och föreläsning

sk%C3%A5ne-influencers.jpg

Den här veckan har verkligen stavats influencers! På fritiden och på jobb, hemma och borta, bland vänner och nya kollegor. Häng med på en något intensiv och galet rolig vecka:

Affärsutvecklings-AW med Almi, Teknifik och Örebro läns influencers

En grupp lite bortglömda, otraditionella företagare och ett statligt företag med uppdrag att skapa tillväxt och förnyelse i näringslivet? Som gjorda för varandra ju! Almi Företagspartner och Elin Häggberg, som driver Teknifik, bjöd in till en gemensam after work i Örebro. De har sett glappet och förstod att de här partnerna måste träffas och prata business. Mer precist: träffas och äta sushi, workshoppa, paneldiskutera och workshoppa. Almi erbjuder affärsutveckling, varumärkesbyggande och andra tjänster för företagare, visste du det förresten?

Är du influencer i Örebro län och vill vara med på kommande aktiviteter med Almi? Hör av dig till Elin Häggberg i så fall!

Blogghelg med svenska resebloggar till Kristianstad

Dagen efter åkte jag till Skåne för att träffa tio andra svenska resebloggar. Det var Visit Kristianstad som hade bjudit in oss för att lära känna deras stad med omnejd lite bättre. Jag kommer självklart berätta mer om hela den fantastiska helgen vi hade där! Här och nu vill jag istället visa ett urklipp från Kristianstadsbladet om kommunens satsning medinfluencers i besöksnäringen.

influencers-kristianstad

Studieresa med nya kollegor till Malmö turism

Skånetouren fortsatte för min del och jag åkte till Malmö där jag mötte upp två kollegor. Vi var där för att se och lära av Malmö Turism som generöst delade med sig av do’s and dont’s från deras resa mot digital turistinformation och -inspiration. De jobbar mycket med influencers och jag fick många bra idéer med mig hem till mitt nya jobb på Örebrokompaniet.

malmo.jpg

Föredrag om influencers på Värdskapsdagen i Örebro

Slutligen toppade jag den här influencerintensiva veckan med att föreläsa för länets turismföretagare på den årliga Värdskapsdagen i Örebro. Temat var “Att jobba som och med influencers” och jag hoppas att åhörarna kände sig både inspirerade till och insatta i influencerbranschen. Det var också ett fint intro till min nya tjänst som kommunikatör och destinationsutvecklare, där jag kommer jobba med mytomspunna målet att “få andra att prata om oss”.

Föreläsning om influencers på Värdskapsdagen i Örebro.

Föreläsning om influencers på Värdskapsdagen i Örebro.