Det här ser jag fram emot under 2020

sanna-rosell.jpg

Nyårsnattens “ring klocka ring” har inte ringt ut 2019 riktigt än, men jag gillar 2020 redan. 2020 är jämt, runt och fint. Kul att skriva och skönt att säga. Ja, 2020 kommer bli en toppenår - allt talar ju liksom för det!

Som alltid inför nya år har jag massor med drömmar och planer. En del ligger och mognar i drömstadiet lite till, andra bokas och spikas och planeras på direkten. Här är några av 2020 års resor som jag ser extra mycket fram emot:

Vandra Skåneleden

I vår invigs en ny etapp av Skåneleden i Kristianstads kommun. Skåneleden ringlar sig med sina 125 mil genom hela landskapet, men Kristianstad har hittills varit en vit fläck på vandringskartan. Nu knyts leden ihop med Kristianstads egen vandringsled i Vattenriket vilket gör det smidigt att uppleva både staden och resten av Skåne till fots. Jag ska dit och vandra i maj med min bror och ser verkligen fram emot majvärme, blommiga ängar och kanske ett svalt dopp i havet?

I maj 2019 var jag i Kristianstad och fikade med sju sorters kakor vid en mölla - läs om det här.

kristianstad.png

Springa längre

Jag springer i perioder, ibland längre och i långsam lunk, andra gånger snabbt och supersvettigt. Att springa är mental styrketräning och avslappning på samma gång, särskilt om det är i skogen. Jag vill hitta tillbaka till flowet när fötterna går per automatik och hjärnan kan fokusera på allt fint omkring mig. Drömmer om springturer i nya städer, längs sandstränder, på kullerstensgator och över stock och sten.

Fota mera

Fotandet har vuxit till ett eget intresse istället för att bara vara komplement till skrivandet. Ibland fotar jag hellre än skriver för att berätta om vissa stunder - helt enkelt för att en bild säger bra mycket mer än tusen ord. Jag jobbar på att hitta min fotostil och lära mig grunderna i redigering.

Kanske en till fotokurs, likt Rania Rönntofts i Furudal, kan vara en idé?

Matfoto på kurs i Dalarna.

Matfoto på kurs i Dalarna.

Fira 30-årsdagen

År 2020 fyller jag 30. Jag är inte mycket för att fira stort och festligt men vill gärna göra något särskilt just för att jag fyller trettio. Som du kanske anar, firar jag helst med att resa! Vart, när, hur och med vem har jag ingen aning om - jag vet bara att det ska vara en riktig unna-mig-resa för att jag är så förbaskat stolt över vart jag har kommit och vem jag är vid (snart) 30 års ålder.

Läs om hur jag firat tidigare födelsedagar utomlands här.

Gourmandring

Det bästa med utflykter är ju matpauserna, det vet ju alla. Tänk då hur bra det blir om pauserna består av lokala smaker och finmiddagar? Gourmandring, alltså gourmet och vandring, är ett ord som du ska hålla koll på! Ett exempel är Hemma på Hult och Örserumsbrun som erbjuder konceptet i form av en vandring där gästerna får smaka på lokala specialiteter på ett annorlunda, berättande, sätt. Trenden att njuta av fin mat i kombination med naturupplevelser är fortsatt stark, så gourmandring kanske till och med blir 2020 års hype?

Ut på tur med tryffel på tallriken?

Ut på tur med tryffel på tallriken?

Vad ser du mest fram emot under 2020?