Planer och projekt i höst

Lingon på Vilnius marknad hösten 2015.

Lingon på Vilnius marknad hösten 2015.

Den senaste veckan har bloggarna jag följer svämmat över av gyllengula kantareller, prassliga promenader bland höstlöv - och resplaner, såväl spikade som drömmande. Bloggosfären har med andra ord hälsat hösten välkommen.

När en ny årstid står och knackar på dörren är jag alltid galet ivrig att kicka igång, särskilt hösten. Det är något visst med den krispiga luften och mörka kvällarna. Jag blir klar i tankarna av den friska, frasiga luften och dras till datorns blåljus som en nattfjäril när allt annat är mörkt. 

Det är nu jag vill starta nya projekt, genomföra alla idéer som marinerats över sommaren och jonglera samtliga bollar i luften. Men... jag vet också, att en bit in på hösten kommer alltid samma känsla. Längtan efter att gå i ide, kura in sig och vänta på vårsolen. Dämpa tankarna och sänka tempot, låta kvällarna lysa av stearinljus istället för blåljus. Så, what's up i höst? Det här är mina spikade planer och projekt:

Septembers big thing är att vi flyttar. Från torp och trädgård till större lägenhet nära naturen. Jag hoppas också på en fin månad för att plocka svamp, paddla kajak, plocka majs och vandra Bergslagsleden. Jag åker till Göteborg i jobb, till Dalarna och Norrköping för släkt och vänner. 

Oktober börjar starkt på resefronten med experimentet "Resa utan research". Weekendresan går till Birmingham med Linda och Jennifer, ett resmål jag vet absoluto nada om och två tjejer jag vet lika lite om. Är dock övertygad om att det kommer bli fantastiskt!

November, känner jag den månaden rätt kommer den rusa i full fart mot juletid. Kanske en ännu resa, förhoppningsvis mycket blogghäng och roliga projekt. Men också tid att bara vara och hämta andan. För sen kommer ju ännu en ny årstid att knacka på dörren med nya planer och projekt.

Vad har du för dig i höst? Berätta gärna!