Michelada - öldrinken från Ecuador

Michelada är drycken som alltid kommer smaka Ecuador för mig. Har du smakat den sötsura, men samtidigt starka, öldrinken?

Visst gillar jag veckans vardagar. Nystarten på måndagen, den sköna lunken lagom till tisdagen och vilan i halvtid på onsdagen. Torsdagarna med twist. Men helg har jag lärt mig uppskatta först nu i arbetslivet. Att se fram emot fredagen, känslan av ledighet på lördagen och bara såsa runt på söndagen. 

När jag bodde i Ecuador var lördagskvällar lika med något helt annat. Fortfarande förknippar jag denna kväll i veckan med en söt-sur-stark öldrink. Som en liten tillbakablick från förr får du ett recept på michelada. Kanske nåt att spetsa din lördagskväll med? 

Riven ingefära + citronsaft + några stänk tabasco i en ljus, smällkall öl. Persiljans medverkan i bilderna är bara för syns skull (lite grönt är ju skönt, du vet)!

Trevlig helg till dig!