Yoga med Gracia: twisten

Yogar du? Är du ny på mattan och nyfiken på upp-och-ner-vända hundar? Kanske är du redan en inbiten yogini eller en iblandare som yogar då och då. Vem du än är och hur, var, när eller om du yogar spelar ingen roll. Det som spelar roll är vad du gör det till! 

Jag vill, med mina egna ord, foton och tankar, visa en yoga hämtad ur vardagen. I samarbete med min yogastudio i Barcelona, Yoga con Gracia, visar Eugenia en position i veckan. Du kan följa serien här på bloggen och välja själv vad du gör med den - läser, tänker till, kanske testar?

Själv är jag rätt ny bland hundar och huvudstående, men helt klart en av de nyfikna. Jag har min yogamatta som hänger med mig mellan olika hem, men vi är rätt nya bekantskaper. Om det är en livslång vän jag har hittat, eller en kul kompis för stunden, får tiden utvisa. Men här och nu är yoga för mig både ett göra och ett vara. Det ena följer med det andra. Yoga ger mig ryggrad och vingar på samma gång. Bland det vackra och jobbiga, svettiga och meditativa, fina och fula med yogan, finns det någon sorts balans som jag gillar och behöver.

Vi börjar med en vridning. Några varv runt den där skelettpelaren som håller dig uppe både dag och natt. Vad händer när du snurrar dig runt dig själv? Byter du riktning, får du nya perspektiv? Den här positionen kramar ur din ryggrad som en disktrasa. Känn efter vad du vill ska finnas kvar efter twisten och vad du kan låta gå. Vrid, twista, känn - kanske släpper du taget om det som var och öppnar upp för det som kommer?

Twist
Twist2