Stilla stunder med te, tystnad och tankar

te.jpg

Tid för te är lika med tid för tankar. För tystnad. För att ta in det som är här och nu. Det finns en symbolik med att omfamna en rykande tekopp - ett stilla stanna upp - när livet skapar blåsväder. Men i koppen råder ett totalt lugn och mina händer formar sig kring dess epicentrum av värme och vila.

Det ska vara tvåhandsgrepp för att dricka te, tycker jag. Kaffe klarar sig med en hand, möjligtvis enbart tummen och pekfingret på fina tillställningar, men te ska ha två. Varför då? Jo, för med båda händerna kring en stor, varm kopp varken kan eller vill jag göra något annat trots att fingrarna kliar. Högarna på köksbordet blir inte bortplockade, kvällsdisken får skramla kvar i vasken och det flagande lacket får fortsätta forma sig likt världskartor på naglarna. För händerna mina är full upptagna med att stilla stanna upp och vila i värmen. För en stilla stund med te. Så saktar tankarna in. Så råder tystnad.

Fler blogginlägg med tema te

Dublins bästa bokhandel har ett kafé som är en dröm för teälskare. Läs inlägget om en litterär resa till Irlands huvudstad.

Glasgow är en Earl Grey-doftande stad med tea houses som värmde oss i vårkylan. Läs inlägget om en äkta skotsk afternoon tea.

te.jpg


Ständig inspirationskälla: Fröken Frida