Tips för att boka resor och hitta lokala guldkorn

Antal timmar som jag har surfat på reserelaterade webbsidor är… miljontals. Dels är ju resor mitt största intresse, dels kräver resor (tycker jag) en hel del research om det lokala utbudet. Så jag har hängt på en och annan resesajt genom åren. Givetvis har jag fastnat för några favoriter, som gör det både lättare och roligare att boka resor och hitta de lokala guldkornen. Här slinker jag ofta in för att boka (eller bara få inspiration till resor och upplevelser):

Oslo - en resa som kryddades av många lokala tips…

Lättare och roligare att boka resor med de här webbsidorna

spottedbylocals.com

Cityguider till över 50 städer online, samlade på ett och samma ställe. Guiderna är skrivna av handplockade ”spotters” för att dela med sig av sina smultronställen.

momondo.se

Sajten jämför priser på flygbiljetter över hela månader hos olika flygbolag. En del sajter kan ha avtal med flygbolagen som ger dig bättre priser.

coachsurfing.com

Har du tröttnat på hostels som ser lika ut, vart du dig än i världen vänder? Soffsurfa dig fram på din resa istället! Sajten hjälper dig att komma i kontakt med människor som erbjuder en sängplats, och oftast trevligt umgänge, helt gratis.

airbnb.se/s/experiences

Göra en egen smaragdring i Bogotá, gå på street food tour i Kuala Lumpur eller spela curling med en världsmästare i Oslo? AirBnB Experiences, som förmedlar upplevelser världen över, är verkligen ett smörgåsbord för dig som vill boka något utöver det vanliga. Dessutom är alla upplevelser skapade och ledda av så kallade lokala värdar.

…till exempel det här pakistanska lunchstället. Kanongott och prisvärt!