Tunisien - semester vid Medelhavet med direktflyg från Arlanda

Tusenåriga badritualer och smakrik mat. Myllrande storstäder och mysiga marknader. Världsarv som får vilken historieintresserad som helst att hisna och boutiqehotell för alla som gillar lyx (till bra priser). Jag pratar om Tunisien, ja. Och snart blir det väldigt smidigt att åka hit för svenskar!

Ny direktlinje från Stockholm till Tunis

I juni 2023 börjar det tunisiska flygbolaget Nouvelair flyga direkt från Stockholm (och Köpenhamn) till Tunisiens huvudstad Tunis. Resan tar 3 timmar och 50 minuter från Arlanda - bara 10 minuter mer än till Mallorca. Jag tycker verkligen att Tunisien är ett färgstarkt och spännande alternativ till de mer klassiska resmålen kring Medelhavet. På en vecka här kan du få både storstadskänsla, historieinjektion, riktigt god mat och dryck plus strandliv (sol- och badtips: ön Djerba). Ha Tunisien i åtanke om du ska boka en Medelhavsresa i år!

Upplevelser över förväntan

När åkte till Tunisien var reaktionerna nästan enbart “Åh, där jag var på solsemester på 70-talet!” och “Var inte den arabiska våren där?” Jag såg extra mycket fram emot den här resan, just för att se hur (och om) den bilden skulle stämma överens med det jag upplevde. Det gjorde det inte. Det var snarare något helt annat. Bättre! Mer färgstarkt, intressant och genuint charmigt.

Jag minns olivoljan, harissan, de tusenåriga ruinerna i Kartago, thalassoterapin och marknaden i medinan. Glömmer inte heller de fjäderlätta vinerna, frasiga filodegsknytena och kolasöta dadlarna.

Här kommer en bildbomd som visar lite mer av det Tunisien jag upplevde. Fler inlägg samlar jag i kategorin Tunisien.