Vad vill jag med resebloggen 2020?

Älskade reseblogg! Det som började som kantiga krumelurer i dagböcker är idag min allra käraste borg och min mest värdefulla minnesbank. Borg och bank är givetvis väl valda metaforer, för de både bygger och skyddar det bästa jag vet i livet - att resa.

Vad vill jag med bloggen i år? Vad vill jag förmedla till dig? Vad vill jag att du ska tänka, känna och göra när du läser här?

reseblogg.JPG

Jag vill att min reseblogg ska…

…inspirera dig att våga välja annorlunda resmål. Världen är så stor och så vacker - det finns så många fler vägar att välja än de som redan är upptrampade. Välj en sidostig istället!

…få oss att vara ständigt nyfikna. Jag vill lära mig nya saker men också bli bättre på det jag redan är bra på.

…få mig att fortsätta känna inspiration och motivation - och våga lita på att det första kommer och går, medan det sista kommer när det förtjänas.

På ett kafé i Brno, Tjeckien.

På ett kafé i Brno, Tjeckien.

Hur vill jag utveckla bloggen då?

Jag vill skriva mer om hotell och boenden som själva resanledningen. Hållbarhet på hotell, upplevelsehotell och annorlunda boenden blir allt roligare och viktigare delar av mina resor.

Jag vill skriva mer om näräventyren: de små skogsutflykterna och de korta miniresorna. Mer hemester i Örebro och Dalarna i första hand och helgturer till andra ställen.

Jag vill bredda resebloggens innehåll till att även skriva om sånt som mitt arbete på Örebrokompaniet handlar om. Destinationsutveckling, naturturism och besöksnäring. Superspännande ju!

Jag vill också våga vara mer offline. Bloggen svälter inte om jag inte matar den med godsaker, det vet jag (och ser på statistiken - ni gillar att läsa i bloggens arkiv och siffrorna är riktigt fina!).

Jag vill utveckla tematänket på bloggen. Det ska fortsätta vara en plats med färgstarka resor, personliga texter och vackra bilder. Bloggen ska kännas positiv och inspirerande - precis så jag tycker resorna ska upplevas!