Lobbyjobba på Scandic Grand Örebro

Att jobba hotellifrån, lobbyjobba, coworka, pop up-kontor, coffice… Kärt koncept har många namn - och de blir allt fler, ju rörligare vi blir från våra fasta kontorsplatser. Häromveckan gjorde jag en skogsgrön sammetssoffa på Scandic Grand i Örebro till mitt kontor för en dag. Med lyxig hotellfrukost, kaffe hela dagen och skönt folkliv i lobbyn, blev det en effektiv jobbdag med extra många idéer. Jag tycker det finns många fördelar med att jobba någon annanstans än på kontor eller hemma. När jag och min laptop byter miljö, händer det saker både på tangentbordet och i hjärnan. Andra utsikter ger helt enkelt nya insikter.

Lobbyjobb med hotellfrukost

Lika mycket som jag uppskattar mitt fokus i hemmakontoret och det sociala på kontoret, gillar jag att hitta arbetsytor på andra ställen. På tåg, i en park, i bibliotek eller på kafé. Precis som många andra har Scandic satsat på att erbjuda arbetsplatser för dagen, både gäster och andra är välkomna att lobbyjobba på deras hotell.

Det finns olika alternativ för coworking på Scandic: i lobby, i hotellrum eller i mötesrum. Med eller utan frukost. Drop-in eller förbokning. Jag valde att droppa in på ett av Scandichotellen i Örebro och köpte till frukost. Det var ett bra val! Scandic Grands frukost var riktigt bra och hade allt på min önskelista för hotellfrukostar: yoghurt, färska bär och frukter, goda gryn och gott kaffe. Hit kommer jag gärna tillbaka, både för långfrukost och mer lobbyjobb!

De här hotellen vill jag också lobbyjobba på

Clarion Hotel i Örebro har ett erbjudande om lobbyjobb som inkluderar frukost och plats i lobbyn för en arbetsdag. Dessutom ingår kaffe hela dagen och… croissanter!

Hotel Flora i centrala Göteborg har ett koncept som heter Flora Workspace. Om du bor på hotellet ingår arbetsytan, annars betalar du per timme eller heldag för att sitta i deras ljusa, fina lokaler. Plus att deras frukost ser makalöst god ut.

Scandic Downtown Camper i Stockholm är ju en upplevelse ända ut i fingerspetsarna. Att lobbyjobba här är säkert en upplevelse i sig också!

Elitekedjans nya och uppmärksammade hotell i Skellefteå, The Wood Hotel, vore en dröm att lobbyjobba på. Det är en av världens största byggnader i trä och panoramavyn från rummen skulle nog få alla arbetsuppgifter att gå som en dans.

Mitt i naturen, bokstavligt talat, ligger Islanna Trädhushotell utanför Falköping. Sex meter upp i vackra, gamla ekar ligger husen som heter rofyllda namn som Sjunde himlen och Andrum. Tänk dig, att få frukosten upphissad på morgonen och sen trädtoppsjobba med löv som prasslar i bakgrunden. En arbetsdag utöver det vanliga, inte sant?

Vill du få mer inspiration till att lobbyjobba, kan du läsa vidare hos resebloggen Lite mera rosa om när hon lobbyjobbade på Quality Hotel The Box i Linköping.