Månadslistan - februari

Det är något mellan vinter och vår. Något mellan att vilja vänta och våga springa. Tiden är bunden i det frusna vinterbleka... och ja, jag förstår att våren vill tveka. Med en vers a la Boye kommer här en månadsresumé:

Februari var förändringarnas månad - ny lägenhet, nytt jobb och ny vardag. Men också andningspauser och yogamattor. På resfronten bjöd februari på en kortresa till ny stad, några tillbakablickar till längre resor och längtan till en kommande tripp.

Månadens resa

Jag åkte till Halmstad med nya jobbet för att lära mig mer om vindkraft. Dagtid spanade vi in såna här ståtliga verk och kikade runt i vindparkens terräng.

Men resan i sig tog inte slut bara för att arbetsdagen gjorde det - för därefter hade jag hela kvällen fri! Det är något visst med sommarstäder som vintervilar - och Halmstad visade mig verkligen den fina sidan.

Månadens viktigaste

När måndag till fredag slukas av en tidsätare som kallas heltidsjobb (ja, första fasta heltiden fick mig att tappa andan lite...) blir texter som denna viktiga påminnelser: Vandringsbloggens pauser

För vad händer när vi tar bort alla mellanrum. Pauser i arbetet. Kommatecken i meningar. - Vandringsbloggen

Angeliqa, som driver bloggen, skriver klokt om att stanna upp när vardagens meningar blir alltför långa glömmer stanna upp saknar kommatecken och bådemellanrumochpauserprioriterasbort. Jag tog veckans långa meningar med mig ut i skogen och fyllde på med pauser, m e l l a n r    u    m och en och annan punkt   . 

Månadens pepp

Danska influencern Departdeux har samlat sina tio skandinaviska bloggfavoriter - där jag är med på listan! Vi lärde känna varandra under kampanjen #CityBreakGermany i höstas. Vi åkte till olika städer men fick många gemensamma nämnare ändå. Läs till exempel hennes dygnsguide till Hamburg

Månadens D-vitamininjektion

En av februaris finaste dagar spenderade jag såhär! I full fart på Hemfjärdens is, under strålande sol och med kaffetermos och hembakt kaka i ryggsäcken. Lär mer om Skridskodagen på Hemfjärden

Månadens matta

Februari har inte bara varit full fart framåt, utan också "mycket matta" och många stilla stunder. Jag har hittat yogan igen, eller så har yogan hittat mig? Oavsett hur, så är det en gammal kärlek som vaknar till liv igen.

Min lavendellila yogamatta är sliten och luktar spansk svett, men ligger numera ständigt redo på golvet för asanas och savashanas... Kära lilla matta, vad jag har saknat dig. 

När jag bodde i Barcelona och yoga 24/7, gjorde jag en yogaserie i samarbete med en lokal yogastudio. Kanske känner du igen dig i att twista som en disktrasa och vingla som ett träd?

Månadens skrivtips

1. Förstå läsarna och 2. Fyll deras behov. Det är Louise Stigells första tips i skrivskolan på Influencers of Sweden. Det har fått mina skrivhjärna att svänga 180 grader. För vad vill du läsa, egentligen? Är det matiga guider, fylliga restips och fototunga reportage som väcker din läslust? Eller är det mina personliga tankar och reflektionerna från resorna som lockar?

Statistiken talar sitt tydliga språk: ju mer känslor, desto mer klicka, läsa, dela, gilla! Som när jag ramlade på Ramblan och störtgrät av hemlängtan eller mockade strutsskit en hel sommar på Mallorca.

Vad läser du helst? Kommentera gärna så blir det troligen mer av just det framöver!

Månadens projekt

I slutet av mars åker jag äntligen till Edinburgh. Och jag får mamma med mig på köpet! Detta lilla frö till idé, som jag sådde för så länge sen, har grott och växer sig allt större. Nu har jag fler familjemedlemmar med på projektet och VisitBritain som samarbetspartner. Längtan att resa igen är obeskrivlig!

Månadens miniserie

I februari rotade jag i arkivet och reste tillbaka till Kina. Det blev en miniserie i 3 delar: isparadiset, Förbjudna Staden och att beställa mat i blindo bland hutongerna

Vad tar du med dig från februari? Vad var det bästa resp. mest lärorika under månaden? Har du också skrivit en månadsresumé vill jag gärna läsa den, så länka i kommentarerna!