Månadsresumé: oktober

Copy of Januari (2).png

Oktober kom, virvlade omkring och försvann. Kvar är jag, lite omsprungen och förvånad över hur snabbt en månad egentligen kan gå. Hösten tog mig sannerligen med storm och jag har verkligen omfamnat den på hemmaplan så mycket jag kunnat. 

Med kossor som sällskap till skogsfikat.

Med kossor som sällskap till skogsfikat.

Från dipp till topp

Septembers lilla bloggsvacka var den dipp nedåt jag behövde för att kunna sikta uppåt igen. Det är lätt hänt som frilans och bloggare att gneta på alldeles för mycket själv. Sköna miljöer och kreativt sällskap gör mycket för både drivet och inspirationen. Vissa stunder har boostat mig lite extra och de här jag skrivit om här:

20171012_113357.jpg

Bloggvärlden som bollplank

Bloggvärlden är ett stort, fantastiskt bollplank. Jag slänger ut en fråga, tanke, idé och får direkt passningar tillbaka med kloka resonemang och bra input. Senaste månaden har mina bollkast handlat om respauser och rutiner:

Det här med respauser...

En inställd resa och ingen ny resa bokad efter det ruskade om mig lite. Jag fick rycka upp mitt bortskämda jag och stå i skamvrån lite. Hela världen kretsar inte kring resor och jag glömmer att värdesätta det värdefulla i livet hemma. Ett blogginlägg på tema "skämmig självreflektion" och era kommentarer på det, gjorde mig snäppet klokare.

...och det här med rutiner

Katta / Bucketlife skrev så klokt på sin blogg om rutiner:

Det som får livet att funka och bygger grunden för att kunna sväva ut i projektens och idéernas underbara värld är faktiskt rutiner.

Det fick mig att om- och utvärdera mina egna vanor i vardagen. Landade tillslut i tanken att det är rutinerna som gör de kreativa stunderna möjliga. Utan ett bo, har jag inget att flyga iväg ifrån. Och komma hem till. 

Hemma hos mig finns både Hemingway, Stridsberg och gröna kokböcker.

Hemma hos mig finns både Hemingway, Stridsberg och gröna kokböcker.

En väldigt vanlig vardagar kan se ut såhär för mig: jag vaknar, scrollar flöden och kollar nyhetsapp, dricker varmt vatten med bockhornsklöverfrön och ajwain, cyklar till jobbet, knattrar framför datorn i åtta timmar, sen till Friskis eller ut i skogen för promenad med podd i lurarna, hem, skriver på bloggen med ena handen och äta min specialgoda gröt med den andra, smälter ner i soffan med bok, slutligen sängen med scroll på mobilen. Somnar med skärmens blåljus på insidan av ögonlocken. På repeat.

Fler som skriver om rutiner:

Sara / Träningsglädje skrev också om rutiner och hur var dag blir vardag. Katarina / Äntligen Vilse hakar på rutintrenden och skriver om vikten av vanor - och om hur det enkla ofta är det viktiga i vardagen. Likaså Jennifer / Forever Abroad tar upp det här med regelbundna rutiner, om det såväl är yogamorgnar eller skärmpauser.

Min avokadoväxt som spejar mot solnedgången.

Min avokadoväxt som spejar mot solnedgången.

Sånt jag ser fram emot

November har redan smugit igång och verkar lovande. Jag ser fram emot två Stockholmsbesök med både bloggare och brorsan, kurs i kriskommunikation, långhelg i Värmlands djupa skogar och fler kvällar som denna:

solnedgång-örebro