Twitterchatt om citybreaks i Tyskland

twitterchatt-tyskland

Idag hade Nordic Travel Bloggers en Twitterchatt om kampanjen #CitybreakGermany. Jag var ju i tyska Thüringen för ett tag sen och twittrade därför om mina upplevelser därifrån. Läs hela chatten, med alla Q's & A's, eller läs mina svar här nedanför. Har du varit i Tyskland? Svara gärna på frågorna med svar från dina reseminnen från Tyskland! 

Q1: Sammanfatta ditt intryck av Thüringen i en mening.
A1: Godaste gulaschen, gigantiska grönområden och Goldhems godbitar

Choklad från Goldhem i Erfurt.

Choklad från Goldhem i Erfurt.

Q2: Kan du rekommendera några coola ställen att bo på i Tyskland?
A2: Familien Hotel i Weimar var, precis som namnet skvallrar om, familjärt och mysigt. Sommarsköna terrasser på taket och värmande soffhörn vid brasan i vardagsrummet. Plus att jag åt mitt livs bästa pasta med lax här!

Q3: Dela med dig av ditt bästa foto från Tyskland och berätta varför du gillar det.
A3: Bilden utstrålar allt som jag tyckte var det bästa med Thüringen - det enkla livet, den lugna lunken och en vätskepaus mitt på förmiddagen.

weimar-café.JPG

Q4: Vilka goda maträtter och drycker kan du tipsa om att prova i Tyskland?
A4: Weimar visade sig vara en guldgruva för vegansk mat! På Gartenliebe åt jag vegansk sushi för första gången, smakade gulasch med soja och avslutade med en höstig äppelkompott med cashewgrädde.

Q5: Kan du tipsa om några roliga aktiviteter i Tyskland?
A5: Nästa gång jag reser runt i Tyskland, ska det vara på två hjul och med egen benkraft. Jag vill cykla mellan små städer i vackra landskap, längs porlande floder och uppför (lagom) stora kullar. 

wiemar.JPG

Q6: Vilka är dina topp tre anledningar att resa i Tyskland? 
A6: Naturen. Maten. Färgerna. Denna bild sammanfattar rätt bra de tre komponenterna som symboliserar min resa i Tyskland - färgsprakande tomater, rakt från jord till bord. Lite så upplevde jag Thüringen som helhet: okonstlat, vackert och smakrikt.

tomater.JPG