Hemester med guldkant

Visst börjar vi bli bättre på att upptäcka det fina vi har hemmavid? Hemestertrenden ökar för varje år och begreppet har nu letat sig in i såväl våra ordförråd som sommarplaner. Fler och fler väljer att semestra hemma, jag är en av dem - är du också det?

Att hemestra betyder inte att bara gå hemma och vara ledig. Tvärsom - att sätta guldkant på hemestern är det perfekta tillfället att upptäcka vad din hemstad har att erbjuda.

SAM_9801.jpg

fyra tips för en lyxig hemester

Här är några tips på hur du kan hemestra lite lyxigare:

Ät långbrunch

En del hotell dukar upp för brunch efter frukosten, vanligtvis mellan kl. 12 och 15. Även restauranger har hakat på brunchtemat och har en sittning innan lunchen. Att bland knaprig granola och söta bär från frukosten med salta lunchrätter på mycket grönsaker är ju win-win! Att dessutom sitta och äta länge, länge, medan folkvimlet och tiden passerar förbi utan att ha brådska är ju lyx om något.

frukost-hotell.jpeg

Checka in på dagspa

Att bo på spahotell brukar bli en rätt dyr historia, så därför är dagspa ett riktigt bra alternativ. Ibland har hotellen spa som även är öppna för gäster utifrån - hör med hotellen i din stad för att reka utbudet. Mitt tips är att gå dit en tid när det inte så många hotellgäster i rörelse, för att få en så lugn upplevelse som möjligt. Undvik gärna fredags- och lördagseftermiddagarna, samt söndag förmiddag.

Tips i Örebro: Elite Stora Hotellets spa Lilla Valvet

processed_20200316_113206-01.jpeg

Relaxa i tropisk värme

Tänk dig att halvslumra i en liggstol i tropisk värme, omgiven av porlande vatten och harmonisk musik. Hasa runt i tofflor och fluffig morgonrock en hel dag. Du behöver inte ens åka utomlands för att få den känslan, det räcker med att åka till en relax!

De större badhusen och simhallarna har ofta en separat relaxavdelning dit ljuden från äventyrsbadens tjut och plask inte når. Totalt lugn och garanterad värme - det är väl hemesterlyx?

Tips i Örebro: Gustavsvik Relax

Gustavsviks relax

Gustavsviks relax

Trerätters på tre restauranger

Att gå ut och äta är verkligen semesterkänsla för mig… Jag äter sällan lunch ute på vardagarna, vilket gör att restaurangbesök alltid blir något extra. En rolig idé, som jag faktiskt inte har testat själv än, vore att äta trerätters på tre olika restauranger.

Såhär skulle en fin trerätterskväll kunna se ut i Örebro: förrätt med något att dricka på en mysig vinbar, kanske Vinkiosken, huvudrätt på en hemtrevlig restaurang som Hatt och efterrätt i form av kaffe och pralin på Paolos.

restaurang-örebro.jpg