Hyra stuga enkelt och upptäcka mer av Sverige

I betalt samarbete med Stugknuten.com

Det är något visst med stuglivet. Att krypa upp i fåtöljen efter en utedag och göra eld i öppna spisen. Värma fötterna vid brasan, dricka vin och låta tystnaden balsamera öronen. Kanske titta på någon brittisk deckare på TV, läsa en tummad pocket eller bara titta ut och se skymningen falla. Lägg därtill bastubad, timvis av tid utomhus och färska bär i frukostfilen – det är stugliv när det är som bäst.

Stuguthyrning från norr till söder

Stugsemester är ett kärt ämne i Sverige. När jag googlar på ”hyra stuga” får jag nästan sex miljoner träffar. Stugknuten.com, som jag samarbetar med i det här inlägget, toppar sökningen och är en portal för stuguthyrning i hela Sverige.

Här finns stugor på karga skärgårdsklippor, i gröna gläntor och vidsträckta heder. Med egen brygga, hemliga hallonsnår och bastu som gjort för nakna dopp. Samtidigt som naturen är precis runt hörnet, finns sängar, kök och andra bekvämligheter som gör semesterlivet lite enklare.

Stugor vid hav, skog, sjö eller öppna landskap

Att hyra stuga är ett fint och praktiskt sätt att upptäcka Sverige. Kanske känner du, som jag, att Sverige plötsligt blev mer intressant som resmål förra året? Svemestrandet tog oss med storm och att upptäcka Sverige blev en trend som fortfarande består. När resten av världen stängde, fanns det andra dörrar som öppnades – stugornas.

Stuguthyrningen ökade rejält förra året och klassiska semesterställen som Öland, Gotland och Österlen som toppade bokningarna. Även stugor i skärgården och med sjönära läge var populära. Kanske inte så förvånande, för att slappa, sola och framför allt bada är väl synonymt med semesteridyll!

De stugor jag har hyrt på semester i Sverige har varit i fjällen, för vandringar på höstkanten. Jag skulle gärna se mer av Sverige genom stugfönstren. Kanske en säterstuga på en gammal fäbodvall eller en skånsk stuga med vasstak? Eller en mysig stuga på Sydkoster, med Kosterhavets nationalpark runt hörnet?