Näräventyr med kanot och vandring i Sörmland

I samarbete med Nordic Trails

Nu när jag är hemma mycket (mer eller mindre konstant) känns det som att världen krymper. Plötsligt är världen bara de 56 kvadratmeter som lägenheten rymmer. Omvärlden däremot, den förvandlas till något som jag läser om i tidningarna och scrollar förbi på instagram. När både vardag och helger blir hemmavid, är det extra viktigt för mig att ta mig ut i omvärlden. Påminna mig om att den är oändligt mycket större än 56 kvadrat.

sanna-rosell.jpg

Hemmahelger i all ära – men nu längtar jag. Till sommaren, till utflykter, till att se och göra något annat än det vardagliga. Jag längtar till att röra på kroppen och stilla sinnet. Att känna enkelheten som kommer med friluftslivet. Att vandra, paddla, cykla, springa på nya ställen och inte veta vad som finns bakom nästa krön.

I sommar vill jag göra allt det. Jag behöver varken åka långt eller vara borta länge för att känna livspirret fladdra i magen. Förra året paddlade vi kanot i Tiveden, något som jag verkligen gillade. Det är något visst att se naturen från vattnet – och kanoten är väldigt tacksam att packa i. Att paddla är inte lika ”viktkänsligt” som att vandra, så det går finfint att ta med lite lyxigare mat - och varför inte en flaska vin?

I år vill jag upptäcka andra delar av Sverige paddlandes. Mälarens öar och Stockholms skärgård är områden som jag är nyfiken på. Kombinationen av fin natur, historiska platser med vikingakopplingar, mäktiga slott och söta byar lockar mig hit!

Bilder från förra sommarens kanottur i Tiveden. I sommar hoppas jag på en lika fin tur, fast i Sörmland!

Bilder från förra sommarens kanottur i Tiveden. I sommar hoppas jag på en lika fin tur, fast i Sörmland!

Nordic Trails är ett företag som arrangerar cykel- och vandringssemestrar i Stockholms skärgård och Sörmland. De har bland annat turer som är upplagda som ”minibreaks” – korta, helganpassade utflykter med cykel, vandring eller paddling. Syftet är att få ett välkommet miljöombyte som varken kräver många semesterdagar eller stor reskassa.

Jag är glad att jag kommer samarbeta med Nordic Trails längre fram i vår. Näräventyr med naturupplevelser, frisk luft och rörelse tror jag vi alla behöver mer av i livet. Framförallt för att det är viktigt i det långa loppet, men allra mest för att påminna oss själva om att världen är så mycket mer än kvadratmeterna hemmavid. Omvärlden är ju full av upplevelser som vi inte hittar någon annanstans!

I samarbete med Nordic Trails

paddla-sörmland-6.jpg