6 saker som blivit bättre under 2020

2020 kommer inte gå till historien som mitt livs bästa år. Jag tror många känner igen sig i det. Men istället för att grotta ner oss i lågkonjunktur, smittspårning, corontän och konkurser, vill jag berätta om saker som faktiskt blivit bättre det här året.

sanna-rosell-reseblogg.jpg

6 saker som har blivit bättre i år

Jag har använt tandtråd - varje dag

När resorna, träningspassen och efter jobbet-aktiviteterna ställdes in, fick jag plötsligt så mycket tid. Eller, tiden är förstås densamma men känslan av att inte vara uppbokad var ny för mig. Vardagarna efter jobbet blev eoner av tid och jag kom på mig själv med att använda tandtråd - varje dag. Det är annars en sådan sak som jag skippar för att “jag har inte tid” (men egentligen är jag bara lat).

Jag har renare golvbrunnar än någonsin

På samma tema som ovan - mer tid över ger oanade konsekvenser. Som blänkande rena golvbrunnar och avlopp i köket. Istället för att tänka “jag gör det sen”, gör jag det nu för när “sen” kommer har jag förhoppningsvis annat att göra. Som att resa.

Jag har varit ute i naturen - ännu mer

Sedan jag började arbeta hemifrån har jag prioriterat tid utomhus och i rörelse mer än tidigare. Nu när jag inte får min promenad till och från kontoret, tar jag istället flera, kortare rundor i skogen intill. Jag har lärt mig att många möten funkar som walk and talk och även rena idésprutartimmar med mig själv är ypperliga att ta till skogs. Med Notes i telefonen och lurarna i öronen är jag mitt egna, mobila kontor.

oset-örebro.jpg

Jag har börjat inreda

Allt eftersom året gick och fler och fler resor ställdes in, fick jag mycket ledig hemmatid. Då upptäckte jag att jag hade ett hem, inte bara en lägenhet. Det låter kanske konstigt, för jag har en bostadsrätt och har ändå bott här i två-tre år. Men förut var lägenheten mer en plats att mellanlanda, där ytorna skulle vara lättstädade och blommorna knappt kräva vatten. Jag trivdes bra i det då, men nu gillar jag att pyssla och pynta hemma mer. 2020 gjorde lägenheten till ett hem!

Jag har haft tid att rensa

I garderobens alla hörn, i diffusa mailmappar, i pärmar med bankpapper och i skrynkliga recepthäften. Som jag har rensat! Jag har dessutom avregistrerat mig från oräkneligt antal nyhetsbrev och ordnat upp lösenordslistan. Med bättre ordning, känner jag mig bättre rustad inför nytt år.

Jag har gjort om på bloggen

Den uppmärksamme kanske har märkt att jag har bytt tema på bloggen. Nya färger, ny logga och ny struktur. Jag tycker det nya temat ger bilderna bättre utrymmen och jag gillar att bakgrundsfärgen inte är vit. Vad tycker du? Berätta gärna vad du tycker om bloggens tema och gärna vad som blivit bättre för dig i år!

rynningevikens-naturreservat.jpg