En dag i hemmakontoret

jobba-hemma-7.jpg

Som många andra arbetar jag hemifrån. Jag har gjort det mer eller mindre sen i våras och vid det här laget sitter rutinerna. Det senaste halvåret har jag lärt mig mycket om mig själv, bland annat att jag trivs riktigt bra med att jobba såhär.

Jag är gillar att gå in i min bubbla och bara köra på. Men jag uppskattar också andra delar av hemarbetet, som att kunna sticka ut på en kort springtur när solen tittar fram. Vi bor nära sjö, skog och ängar så det finns oändliga möjligheter att få in den där friskvården även i hemmakontoret!

Men just det, rutinerna. De är sällan spännande eller särskilt bildsköna, men de funkar för mig. Så i kontrast mot de färgstarka, inspirerande inläggen om resor här på bloggen tänkte jag visa dig en dag i mitt hemmakontor. Häng med på en helt vanlig gråmulen vardag, mitt i oxveckorna.

jobba-hemma.jpg

But first, coffee

Första rutinen är alltid kaffe. Jag preppar bryggaren kvällen innan så att jag bara kan klicka på knappen och såsa runt medan det puttrar och pyr. Snart sprider sig kaffedoften i lägenheten och första klunken är alltid ljuvlig. Jag älskar kaffe! Sen tar jag en sväng utomhus för att “lura” hjärnan att jag går till jobbet. Frukost vid datorn och sen rullar arbetstimmarna på.

Frisk luft och (förhoppningsvis) lite sol på lunchen

Om min sambo är hemma brukar vi tajma lunchpauserna. Att komma ut är prio och oftast blir det promenad, men jag har också prickat in springtur eller skidor på lunchen. Känslan när jag sätter mig vid skärmen igen och är nytränad, nyduschad och nylunchad är oslagbar. De eftermiddagarna glöder tangenterna på min laptop!

Eftermiddagsrace vid fönstret

När jag har arbetsuppgifter som kräver min kreativa hjärna har jag ett litet trix. Jag byter arbetsplats, vilket i praktiken betyder att jag flyttar mig från lägenhetens ena rum till det andra. Det i sig är väl inget life hack att skryta med - men här kommer själva trixet: jag sätter mig vid det största fönstret. Rymden, ljuset, känslan av att nästan vara utomhus - jag vet inte vad som händer, men det kickar igång min kreativitet. När jag däremot behöver mer fokus och struktur, flyttar jag tillbaka till det lite mörkare, mindre rummet.

Om du jobbar hemifrån, har du några life hacks som gör arbetsdagen lite lättare?

DSC02486.jpg