Det sa bara klick + en helg med vårkänslor

Med helgens fina vårväder kom också årets första kaffestund utomhus, en solig skogstur och ett par scener ur verklighetens Svansjön. I stadigt sällskap av en ny kamera har det sagt klick-klick-klick hela helgen - vårkänslorna pirrar och jag vill fånga naturens förändringar från tung, grå vinter till sprudlande grönska och glädjeglimtar. Här är två vårtecken från helgen:

Svansjön på riktigt

Sjön Tysslingen utanför Örebro förvandlas till rena rama Svansjön på våren. Tusentals fåglar, inte bara svanar dock, samlas där för att häcka. Det var min första gång vid sjön och jag blev faktiskt lite besviken på pippipartyt. Tyckte det mest liknade en utomhusfestival fast för fåglar -geggigt, kackligt och rörigt - typ Roskilde i fjäderboa. Men som alltid, efter lite uteluft i lungorna smakar termoskaffe som bäst och då har svansjöar ingen större betydelse.

svanar-sanna-rosell

Solig skogstur

Dagen innan, när vårsolen strålade som bäst, var vi ute i naturreservatet Kränglan i Örebro. Det syntes riktigt hur trädens blad och barr absorberade allt ljus de kunde få, efter en så lång vinter. Och vi gjorde detsamma - vände näsan mot solen, odlade säsongens första fräknar och bara njöt. Äntligen vår!