Hemmapyssel: enkel stjärna av tapet

2020 kommer nog bli första året i nästan hela mitt liv som jag inte har varit utomlands. Eller okej, jag var i Oslo två dagar i januari, räknas det? Men vet du vad? Det gör inget. När det har varit tillåtet, har jag rest mer än någonsin i Sverige och dessutom har jag haft mer tid till mina intressen som inte har med resor att göra.

För sådana har jag faktiskt, även om de ibland hamnar i skymundan för bloggen. Att pyssla är en sån hobby - allt ifrån att måla krukor och skriva kalligrafi till att rita mönster och vika fina dekorationer. Så nu vill jag visa ett busenkelt pyssel: att vika en stjärna av tapetbitar. Testa i helgen, vetja!

Såhär viker du en stjärna av tapetbitar

pyssel-stjärna-tapet-6.jpg

Klipp ut en rektangulär bit av tapeten (ena sidan ska vara dubbelt så lång som den andra, ungefär). Den här tapeten är rätt tjock och lite matt, vilket underlättade när jag sen började vika.

pyssel-stjärna-tapet-5.jpg

Vik tapeten som ett dragspel och var noga med att alla vikningar blir lika stora.

pyssel-stjärna-tapet-4.jpg

När du har vikt hela nyper du åt i mitten så att det blir en “midja”. Knyt ett snöre hårt om mitten. Sen drar du ut dragspelet så att den blir rund. Limma på båda sidor där de två halvcirklarna möts.

pyssel-stjärna-tapet-3.jpg

Klipp kanterna på varje topp så blir de lite mer stjärnlika. Här kan du freestyla lite, jag klippte på frihand och det blev jämnt och bra.

pyssel-stjärna-tapet-2.jpg

Till sist gör du ett hål i en av topparna och trär in ett snöre (fixa gärna till det lite snyggare än mitt hål!)

pyssel-stjärna-tapet-1.jpg

Vips så är stjärnan klar! Dessa är beroendeframkallande… Det går så snabbt att göra en, så då gör du en till och en till och… Snart har du hela stjärnhimlen hemma!