Tusen turkosa toner i Costa Cálida

1

MURCIA. Kusten vid Murcias region heter Costa Cálida - "den heta kusten". Och det är vamt, brännhet dessa dagar i juni. Men lagunen Mar Menors toner är svala och milda och det söta vattnet får både sommargäster och flamingos att trivas. Isla del Ciervo är den största ön och ligger som en guppande gravid mage i det blå.

3

Men Costa Cálida är mer än bara tusen nyanser av blått vatten, för stränderna här lyser av gult. Den puderfina sanden i naturreservatet Calblanques är guldig och knarrar när jag vandrar längs vattenbrynet.

2

Stranden är Esthers favorit och (fram till nu) bäst bevarade smultronställe. Den är ofta stillsam och lugn, en och annan vandrare hittar hit och någon nudist har kanske byggt sitt sommarbo i klipporna. Men förutom det är det bara havet, stranden, solen, vinden.

En tidig morgon smyger jag ut innan solen har vaknat. Stranden lyser nästan lila och de första solstrålarna får havet att glittra. Det finns vissa stunder som instagramfilter och bildredigering är totalt onödigt. Det här var ett sådant.

2